COLECTIV, nominalizat la două premii Oscar 2021

  • Documentarul românesc Colectiv, regizat de Alexandru Nanau, a primit luni, 15 martie, două nominalizări la premiile Oscar.
  • Colectiv, al lui Alexandru Nanau, a fost nominalizat la categoriile „Cel mai bun film străin” şi „Cel mai bun documentar”
  • Nominalizările la Oscar au fost anunţate pe 15 martie, iar decernarea premiilor va avea loc pe 25 aprilie.
3439 afișări
Imaginea articolului COLECTIV, nominalizat la două premii Oscar 2021

COLECTIV, nominalizat la două premii Oscar

Filmul documentar „Colectiv”, regizat de Alexander Nanau, a fost nominalizat la două categorii ale premiilor Oscar, pentru „Cel mai bun film străin” şi pentru „Cel mai bun documentar”.

Este pentru prima dată când un film românesc este nominalizat la Oscar.

”Colectiv” se află printre 5 filme de la ambele categorii care vor concura pentru statueta de aur. Premiile Oscar vor fi decernate anul acesta pe 25 aprilie.

La categoria documentar, au mai fost nominalizate „Crip Camp”, „The Mole Agent”, „My Octopus Teacher” şi „Time”.

La categoria lungmetraj internaţional, „Colectiv” concurează cu „Another Round” (Danemarca), „Better Days” (Hong Kong), „The Man Who Sold His Skin” (Tunisia) şi „Quo Vadis, Aida?” (Bosnia şi Herţegovina, coproducţie cu participare românească).

Nominalizările pentru cea de-a 93-a ediţie a galei premiilor Oscar au fost anunţate luni, într-o prezentare online transmisă pe YouTube de actriţa şi producătoarea Priyanka Chopra Jonas („The White Tiger”) şi de cântăreţul şi actorul Nick Jonas.

In 2020, filmul „Colectiv” a câştigat Premiul academiei Europene de film pentru cel mai bun documentar. Pelicula a mai luat premiul pentru cel mai bun lungmetraj străin de la Societatea Naţională a Criticilor de Film din Statele Unite.

Colectiv pune pe film investigaţia jurnalistică de după tragedia din clubul cu acelaşi nume, în urma căreia au murit 64 de oameni.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici