Nicolăescu, despre eventuale majorări salariale în Sănătate, în 2013: Avem bani puţini, nu e de unde

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat, miercuri, că nu sunt posibile majorări salariale ale personalului medical în 2013, explicând că bugetul disponibil anul acesta este, practic, mai mic decât cel din 2012, astfel că "nu e de unde".

326 afișări
Imaginea articolului Nicolăescu, despre eventuale majorări salariale în Sănătate, în 2013: Avem bani puţini, nu e de unde

Eugen Nicolăescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

"Anul 2013 este un an trist din punct de vedere al fondurilor. Noi, practic, avem bani mai puţin în 2013 decât în 2012, practic, pentru activităţile curente. Nu vă pot spune că vă asigur o creştere salarială, pentru că nu e de unde. Vă spun deschis. E obligaţia mea. Nu avem această posibilitate", a declarat ministrul, la o întâlnire cu liderii Sanitas.

Eugen Nicolăescu a ţinut să sublinieze, în acelaşi context, cât este de important ca spitalele să nu mai acumuleze datorii.

"Dacă nu mai sunt arierate, cât plătim în acest an pe arierate, vom avea (anul viitor - n.r.) un buget mai mare cu aproximativ 800 de milioane de euro. Sunt bani serioşi într-un sistem sărac", a spus Nicolăescu.

Ministrul Sănătăţii s-a referit şi la rectificarea bugetară, precizând că, deşi reperele economice sunt "optimist încurajatoare", este nevoie de precauţie.

"Am sesizat Ministerul Finanţelor pentru rectificare pozitivă la Ministerul Sănătăţii, dar depinde cum merge economia. Datele sunt optimist încurajatoare. Trebuie să fim foarte ponderaţi şi precauţi, pentru că nu ştim ce vom primi la rectificare", a spus el.

În aprilie, Eugen Nicolăescu spunea, în emisiunea "După 20 de ani" difuzată de Pro TV, că salariul de bază al unui medic primar din sistemul public este de 1.800 de lei, însă, printr-o nouă lege ce ar putea fi aplicată din 1 ianuarie 2014, ar putea ajunge la peste 1.000 de euro.

Nicolăescu a precizat atunci că proiectul actului normativ respectiv vizează "excluderea medicului din sistem bugetar", adică acesta "să nu mai fie funcţionar public şi să trăiască cu grila respectivă".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici