Noi decizii privind funcţionarea pieţelor agroalimentare. Ce recomandări dau Orban şi Vela - surse

  • Noi decizii privind funcţionarea pieţelor agroalimentare
  • Se cer luarea unor măsuri urgente pentru a asigura accesul producătorilor autohtoni
5621 afișări
Imaginea articolului Noi decizii privind funcţionarea pieţelor agroalimentare. Ce recomandări dau Orban şi Vela - surse
Din dispoziţia premierului şi a ministrului MAI, primarilor de oraşe şi municipii (sau comune care au organizate pieţe agroalimentare) le sunt comunicate să ia măsuri urgente pentru asigurarea accesului producătorilor autohtoni, astfel:
 
  • acolo unde sunt pieţe închise si se pot rabata pereţii să se organizeze urgent pentru a le deschide în vederea reducerii infecţiilor cu noul coronavirus (conform HG 935/05.11.2020).
 
  • acolo unde nu se pot deschide să scoată mesele alocate producătorilor agricoli în spaţiile publice, pe alei, sau pe străzile din proximitatea pieţelor, dar să restricţioneze accesul auto în spaţiile respective.
 
  • acolo unde nu există nici această posibilitate să organizeze Pieţe agroalimentare volante in aer liber pe alte amplasamente, anunţate în prealabil producătorilor agricoli autohtoni şi cumpărătorilor, inclusiv prin comunicate oficiale.
 
Totodată, mâine la ora 11.00, se vor organiza şedinţe la Prefecturi cu primarii din judeţ care au în administrare asemenea spaţii destinate comeţului de produse agricole, pentru a se evalua situaţia concretă din fiecare UAT. 
 
 
                          

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici