Nou studiu despre vaccinul Johnson & Johnson. Acesta ar avea o eficacitate de 84% împotriva spitalizării după rapel

Doza de rapel al vaccinului de la Johnson & Johnson are o eficacitate de 84% împotriva spitalizării, arată un nou studiu făcut în Africa de Sud pe angajaţi din sănătate.

2563 afișări
Imaginea articolului Nou studiu despre vaccinul Johnson & Johnson. Acesta ar avea o eficacitate de 84% împotriva spitalizării după rapel

Nou studiu despre vaccinul Johnson & Johnson. Acesta ar avea o eficacitate de 84% împotriva spitalizării după rapel

Rapelul cu vaccinul anti-COVID de la Johnson & Johnson a avut o eficacitate de 84% în prevenirea spitalizării în cazul angajaţilor din sănătate din Africa de Sud care au fost infectaţi în urma răspândirii variantei Omicron, au declarat joi cercetătorii, citaţi de Reuters.

Studiul, încă nerevizuit, a fost făcut pe o a doua doză de vaccin J&J administrată la 69.092 de angajaţi din sănătate, în perioada 15 noiembrie şi 20 decembrie.

Noul studiu sud-african a arătat că eficacitatea vaccinului în prevenirea spitalizării a crescut de la 63% la scurt timp după administrarea dozei de rapel la 84% 14 zile mai târziu.

La începutul acestei luni, un alt studiu realizat în Africa de Sud a arătat că două doze de vaccin Pfizer oferă o protecţie de 70% împotriva spitalizării în Africa de Sud.

Africa de Sud este ţara care a alertat lumea cu privire la apariţia variantei Omicron.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici