Noul Cod al muncii limitează la 10 zile lucrătoare perioada de concediu neîn­trerupt

Angajaţii care vor să-şi mai ia anul acesta concediu neîntrerupt de 15 zile, fără a risca un refuz din partea angajatorului, mai au la dispoziţie 27 de zile în care îşi pot depune cererea de concediu, pe 30 aprilie intrând în vigoare noul Cod al muncii, informează Ziarul Financiar.

1089 afișări
Imaginea articolului Noul Cod al muncii limitează la 10 zile lucrătoare perioada de concediu neîn­trerupt

Noul Cod al muncii limitează la 10 zile lucrătoare perioada de concediu neîn­trerupt (Imagine: Laszlo Raduly/Mediafax Foto)

Care sunt însă primele griji ale directorilor de HR începând cu data de 30 aprilie? Informarea manage­mentului şi a angajaţilor despre noile modificări aduse la legislaţia muncii, precum şi includerea în regulamentul intern al companiei a criteriilor şi procedurilor de evaluare profesională a salariaţilor ar trebui să fie primele preocupări ale directorilor de HR pe 30 aprilie.

De asemenea, criteriile de evaluare şi performanţă a angajaţilor trebuie adăugate şi în fişa postului a fiecărui salariat, dacă nu existau până în prezent.

Citeşte mai multe despre noul Cod al muncii pe www.zf.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici