Noul pachet de bază, în dezbatere luni, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform"

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, directori de spitale, medici şi pacienţi vor dezbate noul pachet de bază al serviciilor medicale la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform" - ediţia a VI-a, care va avea loc luni, la Spitalul Universitar de Urgenţă.

243 afișări
Imaginea articolului Noul pachet de bază, în dezbatere luni, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform"

Noul pachet de bază, în dezbatere luni, la conferinţa "Mediafax Talks about Health Reform"

Conferinţa este organizată de Agenţia de presă Mediafax, în parteneriat cu Ministerul Sănătăţii, începând cu ora 10.00, la sala Amfiteatru a Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti. Noutatea faţă de ediţiile precedente este că evenimentul se va desfăşura la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, în dorinţa de a aduce dezbaterea pachetului de bază al serviciilor medicale acolo unde se va aplica reforma sistemului sanitar şi pentru a media cât mai eficient relaţia dintre autorităţi şi toţi cei implicaţi.

Alături de ministrul Nicolǎescu şi preşedintele CNAS, Cristian Buşoi, la conferinţă vor fi prezenţi următorii lectori: Adrian Pană - secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, Theodor Alexandrescu - preşedintele Metropolitan Life, Vasile Astărăstoaie - preşedintele Colegiului Medicilor din România, Cezar Irimia - preşedintele Federaţiei Asociaţiilor Bolnavilor de Cancer din România, Iulian Petre - director executiv UNOPA, Cristian Hotoboc- preşedintele Alianţei pentru Sănătate din România şi prof. dr. Cătălin Cîrstoiu - managerul Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În cadrul evenimentului vor fi discutate reglementările pachetului de bază lansat de Ministerul Sănătăţii, şi anume: facilitarea accesului pacienţilor la sistemul sanitar prin creşterea numărului de servicii ce pot fi acordate la nivelul medicinei de familie şi de specialitate; lista de diagnostice pentru care ar trebui redusă gradual internarea pentru cazurile ce pot fi tratate in spitalizare de zi, în ambulatoriu sau la medicul de familie; structura pachetului care este dezvoltată pe episoade de îngrijire şi nu pe numărul de consultaţii; creşterea şi diversificarea serviciilor oferite de medicii de familie prin recomandarea anumitor analize care până în prezent puteau fi recomandate doar de către medicul specialist; stimularea medicilor să cheme bolnavii cronici la control pentru a urmări respectarea recomandărilor privind tratamentul şi evaluarea eficacităţii medicaţiei; introducerea unui set de consultaţii preventive gratuite şi la adulţii sănătoşi, introducerea unui număr de consultaţii gratuite în funcţie de suferinţă şi stadiul bolii pentru persoanele cu boli cronice, evaluarea periodică a tratamentelor în terapiile oncologice şi includerea în pachetul de bază a trei categorii de servicii de medicină dentară, servicii de urgenţă, servicii preventive pentru copii şi oferirea unei proteze acrilice persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani.

La conferinţă se va mai discuta despre modul în care asigurarea privată poate completa pachetul de bază şi vor fi ascultate opiniile şefilor de spitale şi ale medicilor privind noul pachet de bază, dar şi recomandările Colegiului Medicilor din România, precum şi propunerile asociaţiilor de pacienţi.

Evenimentul va reuni circa 150 de participanţi din domeniul sǎnǎtǎţii, dar şi din domenii conexe: reprezentanţi ai Ministerului Sănătăţii, CNAS, Colegiului Medicilor din România, producătorilor de medicamente, reprezentanţi din domeniul asigurărilor medicale, directori de spitale, medici pe diverse specializări, reprezentanţi ai organizaţiilor de pacienţi, precum şi presă generalistă şi de specialitate.

Mai multe detalii despre agenda evenimentului "Mediafax Talks about Health Reform" - ediţia a VI-a şi înscrierile pentru participare le puteţi găsi pe website-ul: http://www.mediafaxtalks.ro/category/health-reform-6

Dezbaterile de la conferinţă vor fi reflectate prin materiale de presă de către Agenţia Mediafax, precum şi pe platforma campaniei www.sanatateaprieten.ro, acestea fiind promovate şi pe pagina de Facebook "Sănătatea-i cel mai bun prieten".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici