Numai 15% din românii care învaţă în străinătate s-ar întoarce acasă

Un procent de 15% din studenţii români care învaţă la universităţile străine s-ar întoarce acasă după finalizarea studiilor, arată un studiu realizat de Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) pe un eşantion de 800 de persoane. Românii care ar vrea să revină în ţară s-ar întoarce pentru familie şi prieteni, dar şi pentru un salariu de cel puţin 1.000 de euro net corelat cu oportunităţile de avansare din companie.

33 afișări
Imaginea articolului Numai 15% din românii care învaţă în străinătate s-ar întoarce acasă

Numai 15% din românii care învaţă în străinătate s-ar întoarce acasă (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

În prezent, în România nu există o instituţie care să centralizeze numărul de studenţi români care învaţă la universităţile din străinătate, iar firmele şi ONG-urile care activează în zona educaţională raportează cifre diferite.

Astfel, dacă oganizaţia Integral Programe Educaţionale arată că 50.000 de studenţi români învaţă în străinătate, reprezentanţii grupului de ONG-uri Educativa spun că cifra este mult mai mică, de aproape 22.000 de români, bazându-se pe o serie de statistici realizate la nivel european.

Citeşte mai multe despre românii care învaţă în străinătate pe www.zf.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici