Numărul dosarelor soluţionate de PICCJ, în scădere cu peste 5% anul trecut, comparativ cu 2012

Numărul dosarelor soluţionate de procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) a înregistrat, anul trecut, o scădere de peste 5 la sută, în comparaţie cu 2012, în timp ce cuantumul trimiterilor în judecată este aproximativ acelaşi, arată un raport al instituţiei.

42 afișări
Imaginea articolului Numărul dosarelor soluţionate de PICCJ, în scădere cu peste 5% anul trecut, comparativ cu 2012

Numărul dosarelor soluţionate de PICCJ, în scădere cu peste 5% anul trecut, comparativ cu 2012 (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Potrivit unei situaţii comparative realizate la nivelul parchetului la solicitarea MEDIAFAX, în 2012, un număr de 747 de dosare au fost soluţionare de procurorii de la PICCJ, în timp ce anul trecut s-au înregistrat 708 de cauze soluţionate.

Scăderea numărului de dosare soluţionate este, astfel, de 5,22 la sută, a mai precizat PICCJ.

De asemenea, la nivelul instituţiei s-a constatat că, în ultimii doi ani, numărul dosarelor trimise în judecată a fost aproximativ acelaşi, fiind întocmite 82 de rechizitorii în 2012, respectiv 81 în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici