O angajată de la fabrica lui Nicolae Derviş, decedat în Muntenegru: Ne-a spus să fim cuminţi, că ne vedem peste o săptămână

O angajată de la fabrica de panificaţie deţinută în Curtea de Argeş de Nicolae Derviş, decedat în accidentul din Muntenegru, a povestit că, înainte de a pleca în excursia respectivă, acesta a venit şi a vorbit cu toţi angajaţii, spunându-le să fie cuminţi şi că se vor vedea peste o săptămână.

1931 afișări
Imaginea articolului O angajată de la fabrica lui Nicolae Derviş, decedat în Muntenegru: Ne-a spus să fim cuminţi, că ne vedem peste o săptămână

TRAGEDIA DIN MUNTENEGRU - O angajată de la fabrica lui Derviş: Ne-a spus să fim cuminţi, că ne vedem peste o săptămână

O mare parte dintre angajaţii fabricii de panificaţie deţinută de Nicolae Derviş, decedat în accidentul din Muntenegru, au fost prezenţi la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, unde miercuri dimineaţă a avut loc o slujbă de pomenire, transmite corespondentul MEDIAFAX.

O salariată a spus că, înainte de a pleca în excursie, Nicolae Derviş a vizitat fabrica, spunându-le angajaţilor să fie cuminţi şi că se vor vedea peste o săptămână.

"Suntem angajaţi la fabrică. Erau oameni extaordinari, eram de serviciu când am aflat de la colegi despre tragedie. Înainte de excursie a avenit la noi, era foarte comunicativ, aşa este şi soţia, şi ne-a spus să fim cuminţi, că ne vedem peste o săptămână, erau foarte atenţi cu oamenii şi el şi doamna. Oameni de ispravă, suntem dărâmaţi, asta e viaţa omului!", a spus salariata de la fabrica de panificaţie a lui Nicolae Derviş.

Fratele lui Nicolae Derviş a afirmat că soţia fratelui lui este în spital şi îşi revine.

"Maria Derviş trăieşte, este în spital, unde este tratată. Cât priveşte povestea cu nepotul pe care fratele meu l-a ţinut în braţe, apărându-l cu trupul, această poveste nu este adevărată. Nepotul este acasă şi nu a fost în excursie şi nici alt copil din autocar nu a fost apărat de fratele meu în momentul căderii autocarului. Este adevărat, îşi iubea nepoţii, el i-a crescut pe toţi, dar nepotul nu a fost în excursie, povestea nu este adevărată", a declarat fratele lui Nicolae Derviş, Olimpiodor Derviş.

La slujba de pomenire de la Curtea de Argeş au venit şi vecini ai soţilor Mateescu morţi în accident.

"Ce să vă zic despre soţii Mateescu? Sunt vecinii mei, sunt oameni foarte buni. Ea era ghid, a fost profesor de matematică, acum era pensionară, iar sâmbătă, înainte de plecarea în excursie, m-am întâlnit cu ei şi am stat de vorbă. Ea era obişnuită cu excursiile, dar el era foarte bucuros că pleacă şi spunea că nu a mai fost plecat din ţara de ani de zile şi pleacă acum în excursia asta care a costat 400 de euro, ca să vadă şi ee cum mai e pe acolo. Aşa mi-a spus şi uite ce s-a întâmplat!", a declarsat o vecină a soţilor Mateescu.

Miercuri dimineaţă, peste 300 de oameni au participat la slujba de pomenire oficiată de un sobor de 20 de preoţi, în frunte cu arhiepiscopul de Argeş, IPS Calinic, la Biserica Domnească din Curtea de Argeş, unde au fost aduse sicriele cu trupurile neînsufleţite ale celor patru persoane din oraş moarte în Muntenegru.

Cele patru persoane din Curtea de Argeş care au murit în accidentul din Muntenegru sunt Nicolae Derviş, om de afaceri şi fost consilier local, Mariana Mateescu, ghidul excursiei, profesoară de matematică pensionară, Toma Mateescu, soţul femeii, şi Ion Marinescu, tatăl fostului consilier judeţean liberal Mădălin Marinescu.

După slujba de la Biserica Domnească, sicriul cu trupul neînsufleţit al lui Nicolae Derviş a fost dus la locuinţa acestuia, în timp ce sicriele cu celelalte trei victime ale accidentului au fost transportate la capele din oraş. Cel mai probabil, aceştia vor fi înmormântaţi joi.

Nicolae Derviş, în vârstă de 67 de ani, fost consilier local, era preşedinte al filialei Curtea de Argeş a PNL. Familia Derviş avea în Curtea de Argeş o fabrică de pâine cu peste 100 de angajaţi.

Nicolae Derviş ar fi trebuit să plece în această vară într-o excursie în Spania, dar a primit în ultimul moment o ofertă cu circuitul din Muntenegru şi Croaţia, cedând călătoria în Peninsula Iberică unui fîn, angajat al brutăriei.

Derviş este ctitorul bisericii din satul său natal, Valea Brazilor, din comuna Băiculeşti. Biserica a fost construită începând cu vara anului 2007 şi sfinţită în 5 decembrie 2010, de către IPS Calinic, arhiepiscopul de Argeş şi Muscel. Investiţia pentru ridicarea bisericii s-a ridicat la peste 400.000 de lei, iar după sfinţire biserica a fost donată Arhiepiscopiei de către familia Derviş, care a donat şi 6.400 de metri pătraţi de teren pentru construirea unui cimitir. Biserica poartă hramul Sfântului Nicolae.

Derviş spunea că ideea de a ridica o biserică i-a venit în momentul în care i-a murit tatăl.

Un autocar cu turişti români s-a răsturnat într-o prăpastie duminică, în jurul orei 18.00, ora României, în urma accidentului pierzându-şi viaţa 18 persoane, iar alte 29 fiind rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici