O conductă de ţiţei, fisurată între Ploieşti şi Sinaia, a afectat o suprafaţă de 200 de metri pătraţi

O suprafaţă de 200 de metri pătraţi a fost afectată de ţiţeiul deversat din conducta care s-a fisurat, joi seară, în apropiere de DN 1, între Ploieşti şi Sinaia, terenul urmând a fi ecologizat, cauza fisurării conductei fiind coroziunea.

114 afișări
Imaginea articolului O conductă de ţiţei, fisurată între Ploieşti şi Sinaia, a afectat o suprafaţă de 200 de metri pătraţi

O conductă de ţiţei, fisurată între Ploieşti şi Sinaia, a afectat o suprafaţă de 200 de metri pătraţi (Imagine din arhivă; Mihai Spiridonică/Mediafax Foto)

Potrivit lui Dorin Tudora, inginer HSEQ în cadrul companiei Conpet căreia aparţine conducta fisurată joi seară, în apropiere de DN 1, cauza probabilă a fisurii produse este coroziunea.

Tudora a declarat că fisura a survenit pe conducta de patru ţoli care transportă petrol de la Slobozia la staţia din Băicoi şi, în urma avariei, produsul petrolier care a ţâşnit s-a împrăştiat pe o suprafaţă de 200 de metri pătraţi, care va fi ecologizată.

La locul avariei au fost aduse reflectoare şi generatoare, iar echipele Conpet lucrează, joi seară, pentru remedierea avariei.

Iniţial, autorităţile anunţaseră că ţiţeiul scurs din conducta fisurată s-a deversat pe o suprafaţă de 30 de metri pătraţi afectând doar stratul de zăpadă.

Potrivit prefectului judeţului Prahova, Adrian Dobre, la locul incidentului s-au aflat, pe lângă reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi ai Gărzii de Mediu, şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, întrucât aproape de locul în care s-a fisurat conducta există un pârâu.

Locul unde s-a fisurat conducta este monitorizat şi păzit de jandarmi.

Pomparea ţiţeiului prin conducta fisurată a fost oprită.

Conform Poliţiei Prahova, traficul pe DN 1 nu a fost afectat în urma scurgerii produsului petrolier întrucât ţiţeiul nu a ajuns pe carosabil.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici