O familie din judeţul Iaşi primeşte ajutoare sociale de aproape 4.000 de lei. Primar: Nu mi se pare normală situaţia

O familie din Paşcani, judeţul Iaşi, unde nu lucrează niciunul dintre membri, primeşte, din partea Primăriei, ajutoare în valoare de aproximativ 4.000 de lei, acestea reprezentând bani şi produse alimentare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

4604 afișări
Imaginea articolului O familie din judeţul Iaşi primeşte ajutoare sociale de aproape 4.000 de lei. Primar: Nu mi se pare normală situaţia

O familie din judeţul Iaşi primeşte ajutoare sociale de aproape 4.000 de lei

Cristian Menegon, purtătorul de cuvânt al Primăriei Paşcani a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că familia compusă din 11 persoane primeşte mai multe ajutoare, dar şi alimente, deşi tatăl copiilor este apt de muncă.

„Familia Stănescu primeşte în primă fază ajutor social. Fiind o familie formată din 11 persoane, primeşte 746 de lei pe lună, la care se adaugă acea alocaţie pentru trei copii, de 246 de lei pe lună. Această alocaţie este primită doar pentru trei copii din cei nouă ai familiei, pentru că ceilalţi nu sunt la şcoală. Nu avem ce face, pentru că familia se încadrează în bazele legale. E adevărat că tatăl, Strugurel Stănescu, este apt de muncă, dar, dacă nu îi place munca, noi ce putem să îi facem?!”, a spus Menegon.

Acesta a adăugat că, în mod normal, pentru a primi ajutoarele sociale, beneficiarii trebuie să muncească în cadrul Primăriei, însă, în situaţia dată, nici acest lucru nu prea este respectat.

„Domnul Strugurel Stănescu are de efectuat 72 de ore de muncă pe lună, însă, uneori, el nu şi le-a făcut, astfel că i-am întrerupt ajutoarele sociale de vreo trei ori până acum. A venit recent şi şi-a refăcut dosarul, dar văd că a început din nou să tragă chiulul”, a subliniat Cristian Menegon.

Familia Stănescu mai primeşte şi meniuri zilnice plătite de la bugetul local. Astfel, într-o lună, Primăria asigură 2.880 de lei pentru hrana familiei Stănescu.

Viceprimarul municipiului Paşcani, Vasile Axinte, s-a declarat extrem de nemulţumit de situaţie, mai ales că această familie reprezintă doar un exemplu, fiind multe altele în aceeaşi situaţie.

„Pentru aceste ajutoare ar trebui să efectueze un număr de ore de muncă pe lună, la curăţenie în special. Eu nu am fost niciodată de acord cu ajutoarele sociale, pentru că există o criză a forţei de muncă, mai ales în ceea ce priveşte munca necalificată. Dacă noi dăm ajutoare, niciodată nu îi vom putea pune la muncă! Nu mi se pare normală situaţia, mai ales dacă persoanele vizate sunt apte de muncă”, a spus Vasile Axinte.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici