O femeie de 57 de ani, diagnosticată cu gripă AH1N1, a murit la Spitalul Municipal din Oradea

O femeie de 57 de ani din Oradea, diagnosticată cu gripă de tip AH1N1, a murit, în noaptea de marţi spre miercuri, la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal, femeia fiind internată săptămâna trecută, după ce s-a întors dintr-o excursie în Ungaria.

131 afișări

Femeia a fost internată la Spitalul Municipal din Oradea săptămâna trecută, ea prezentându-se la secţia de Boli infecţioase a unităţii cu tuse, febră, dureri puternice de cap, muşchi şi articulaţii.

Conform medicilor de la secţia de Boli infecţioase a spitalului din Oradea, femeii i-au fost recoltate probe de sânge, care au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti, acesta confirmând că este vorba despre gripă de tip AH1N1.

Pacienta a fost izolată, iar în ultimele zile starea ei de sănătate s-a agravat, iar în noaptea de marţi spre miercuri a decedat la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal.

"Este vorba de o femeie decedată, nevaccinată, toate informaţiile vor fi publicate mâine (joi - n.r.), pe site-ul Institutului Naţional de Sănătate Publică. Spitalul a urmat toate protocoalele, pacienta era izolată. S-au făcut toate demersurile necesare", a precizat Daniela Rahotă, şeful Direcţiei de Sănătate Publică Bihor.

Potrivit sursei citate, este primul caz de deces în urma contractării virusului de tip AH1N1 din judeţul Bihor şi al treilea înregistrat anul acesta la nivel naţional.

Pe lângă gripa de tip AH1N1, orădeanca era suspectată şi de o suprainfecţie bacteriană la plămâni.

"M-am informat de acest caz de la colegii mei din spital, iar ce pot să vă spun este că pacienta a murit din cauza aşa numitului sindrom de detresă severă respiratorie a adultului, care constă în imposibilitatea efectuării schimbului de gaze la nivelul plămânilor. A murit din lipsă de oxigen, cea mai severă complicaţie pe care o poate da gripa. Practic, bolnavul se sufocă. Important la cazul acesta este faptul că pacienta fusese plecată într-o excursie în Ungaria, probabil infecţia s-a produs acolo", a declarat corespondentului MEDIAFAX, medicul Sonia Drăghici, de la spitalul de Boli Infecţioase din Oradea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici