O femeie însărcinată a pierdut copilul din cauza restricţiilor anti-COVID. Motivul pentru care nu a fost primită la spital

  • China concediază oficiali din spitale după ce o femeie însărcinată a pierdut copilul din cauza restricţiilor anti-COVID.
  • Femeii i s-ar fi refuzat intrarea într-un spital din oraşul Xi'an pentru că testul Covid negativ expirase de patru ore.
1245 afișări
Imaginea articolului O femeie însărcinată a pierdut copilul din cauza restricţiilor anti-COVID. Motivul pentru care nu a fost primită la spital

O femeie însărcinată a pierdut copilul din cauza restricţiilor anti-COVID. Motivul pentru care nu a fost primită la spital

Mai mulţi reprezentanţi ai unui spital din China au fost concediaţi după ce o femeie însărcinată şi-a pierdut copilul după ce i s-a refuzat intrarea într-un spital din Xi'an din cauza restricţiilor anti-COVID, potrivit Th Guardian.
 
În noaptea de 1 ianuarie, femeii aflate în travaliu i s-a refuzat intrarea în spitalul Gaoxin din Xi'an, deoarece rezultatul negativ al testului era mai vechi cu patru ore decât se cerea. Ea a început să sângereze puternic în timp ce aştepta afară şi a fost în cele din urmă primită, dar prea târziu, copilul a decedat.
 
Povestea femeii şi un videoclip au devenit virale pe reţelele de socializare şi au fost relatate de presa locală chineză. Un hashtag conex pe Weibo a fost vizualizat de 600 de milioane de ori.
 
Miercuri, Comisia de Sănătate a provinciei Shaanxi şi a municipalităţii Xi'an a declarat că a lansat o anchetă şi a stabilit că moartea bebeluşului a fost un "accident cauzat de neglijenţă". Doi oficiali ai spitalului au fost concediaţi, iar un manager a fost suspendat.
 
Şeful comisiei de sănătate din Xi'an a primit, de asemenea, un avertisment oficial din partea Partidului Comunist Chinez pentru gestionarea defectuoasă a asistenţei medicale de urgenţă din oraş.
 
Spitalul a declarat că a făcut „tot ceea ce trebuia făcut". „Acum, Comisia de Sănătate şi Federaţia Femeilor investighează. I-au acordat multă atenţie şi au fost mai mult decât corecţi".
 
Spitalului i s-a ordonat să îşi ceară scuze public, să îşi îmbunătăţească procesele şi să se asigure că toţi pacienţii pot avea acces la asistenţă medicală de urgenţă. Prevenirea şi controlul epidemiilor nu sunt motive pentru a împiedica tratamentul unui pacient, au declarat autorităţile, iar noi canale "verzi" vor fi deschise pentru ca pacienţii cu boli acute şi critice să aibă acces la tratament.
 
Xi'an, un oraş de 13 milioane de locuitori din provincia Shaanxi, se află de două săptămâni într-o izolare strictă care a ţinut locuitorii în casele lor şi a închis locurile de divertisment, magazinele şi transportul public. Autorităţile spun că închiderea le-a permis să se ocupe de valul mare de cazuri de Covid, despre care au spus că acum are o tendinţă de scădere.
 
Cu toate acestea, au existat, de asemenea, rapoarte îngrijorătoare privind lipsa alimentelor şi accesul întârziat sau blocat la asistenţă medicală. Cerinţele stricte privind vaccinurile şi testele pentru oricine caută asistenţă medicală au părut să provoace confuzie şi să împiedice accesul unor persoane la tratamentul de urgenţă.
 
 
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici