O femeie-pilot, printre victimele accidentului de la Tuzla

O femeie este printre victimele accidentului de pe aerodromul Tuzla, ea fiind singura reprezentantă de la Şcoala de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc care pilota avionul de tip AN 2, ca cel implicat în accidentul produs luni după-amiază.

133 afișări
Imaginea articolului O femeie-pilot, printre victimele accidentului de la Tuzla

O femeie-pilot, printre victimele accidentului de la Tuzla (Imagine: Cristi_Cimpoes/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc, printre cei 11 militari care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de luni după-amiază se numără şi căpitanul Lavinia Guiţă, singura femeie din cadrul unităţii de la Boboc care pilota avionul de tip AN2.

Lavinia Guiţă a absolvit Institutul Militar de Aviaţie în anul 2007, iar un an mai târziu, în iulie 2008, ea a fost decorată de generalul Constantin Croitoru, la momentul respectiv şef al Statului Major al Forţelor Aeriene, cu prilejul aniversării a 50 de ani de la atribuirea numelui "Aurel Vlaicu" platformei de învăţământ de la Boboc.

Printre cei care şi-au pierdut viaţa în accidentul aviatic de la Tuzla şi care activau în unitatea de la Boboc se mai numără comandantul Şcolii de Aviaţie pentru Forţele Aeriene, comandorul Nicolae Jianu, locotenent-comandorul Cătălin Antoche, din Focşani, şi maistrul militar Gheorghe Ranghet, din Buzău.

Surse din cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene de la Boboc au precizat că, în afara celor patru decedaţi, există şi un supravieţuitor din rândul celor care au plecat de la Buzău.

Aceleaşi surse precizează că acesta ar fi reuşit să se salveze după ce ar fi sărit din avion, în momentul în care au apărut problemele la decolare.

Un avion AN-2, aparţinând Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene din Boboc, care executa o misiune de zbor pentru antrenamente de paraşutare, s-a prăbuşit luni, în jurul orei 17.40, pe aerodromul Tuzla.

În urma accidentului, 11 militari şi-au pierdut viaţa şi alţi trei au fost răniţi grav, printre persoanele decedate fiind şi Nicolae Jianu, comandantul Şcolii de Aplicaţie pentru Forţele Aeriene "Aurel Vlaicu" de la Boboc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici