O sală polivalentă din Harghita, distrusă într-un incendiu, a fost reconstruită - FOTO

Sala polivalentă din Misentea, judeţul Harghita, distrusă anul trecut în urma unui incendiu puternic, a fost reconstruită cu ajutorul localnicilor, care au donat bani şi au lucrat în weekend-uri la ridicarea acesteia.

310 afișări
Imaginea articolului O sală polivalentă din Harghita, distrusă într-un incendiu, a fost reconstruită - FOTO

O sală polivalentă din Harghita, distrusă într-un incendiu, a fost reconstruită - FOTO

Construcţia vechii săli polivalente din Misentea a început în 2003, la iniţiativa primarului comunei Leliceni, Pal Peter, din bani adunaţi de la oamenii din sat, iar apoi s-au alocat fonduri guvernamentale, prin programul vizând construcţia de săli de sport. Clădirea a fost terminată în anul 2007.

În februarie 2012, în urma unui incendiu puternic, sala de sport din Misentea a fost distrusă, însă primarul le-a promis localnicilor că aceasta va fi reconstruită.

Astfel, la fiecare sfârşit de săptămână s-au organizat clăci, la care au participat sute de oameni din comună şi din localităţile învecinate. Sala distrusă de incendiu era asigurată, iar asigurătorul a acordat o despăgubire de 1,1 milioane de lei, jumătate din cost, astfel că oamenii au contribuit cu bani şi s-au primit donaţii.

"Fiecare om a dat cât a avut, unii contravaloarea unui flacon de bere, alţii câte 600 de lei. Am mai primit o sută de mii de euro de la Consiliul Judeţean, ne-au sprijinit şi primăriile din Miercurea Ciuc, Sâncrăieni şi din comunele învecinate, cinci comune înfrăţite din Ungaria ne-au adus două milioane de forinţi, adunaţi din colecte, iar composesoratele ne-au ajutat cu lemnul necesar", a explicat primarul din Leliceni.

Potrivit acestuia, construcţia propriu-zisă a noii clădiri a început în luna martie a acestui an, fiind finalizată la începutul lui septembrie.

"Cu toţii am muncit pentru reconstruirea ei, maghiari, români, chiar şi romi din comuna noastră şi din cele învecinate. Au fost zile când au muncit şi 550 de oameni pentru această construcţie, care este un simbol pentru comunitate", a spus primarul Pal Peter.

Construcţia şi curtea aferentă formează un cerc cu diametrul de 43 de metri, iar clădirea este înaltă de aproape 14 metri şi a fost realizată din piatră, lemn de brad, sticlă şi tigle tradiţionale din argilă.

Din suprafaţa totală a clădirii, de aproximativ 1.100 de metri pătraţi, terenul de sport ocupă 425 de metri pătraţi. Investiţia totală se ridică la 2.051.264 de lei.

Sală de sport mai este dotată cu o scenă pentru spectacole, vestiare, săli de conferinţe, o cafenea şi o bucătărie complet utilată, pentru diferite evenimente.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici