O tânără de 18 ani din România a câştigat Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019. Cum îşi explică „genialitatea”

Mihaela Florea, o tânără de 18 ani din oraşul Brăila, a câştigat Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019, secţiunea Excel, desfăşurat la New York. Fata învaţă acum în Marea Britanie şi spune cu sinceritate că nu ştie dacă se mai întoarce în România.

2762 afișări
Imaginea articolului O tânără de 18 ani din România a câştigat Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019. Cum îşi explică „genialitatea”

O tânără din România a câştigat Campionatul Mondial Microsoft Office Specialist 2019

Mihaela Florea a participat la concursul de la New York unde s-a confruntat cu tineri, consideraţi genii, din întreaga lume. La final, brăileanca a fost cea mai bună din lume.

„Câştigarea Campionatului a însemnat enorm de mult pentru mine şi a fost rezultatul a multor ani, a multor ore de muncă. Secretul este perseverenţa şi să nu renunţi când lucrurile devin mai dificile, ci să încerci să le rezolvi cu răbdare. Am muncit continuu în cei patru ani de liceu pentru tehnologia informaţiei şi mă bucur enorm că la final s-a văzut. Competiţiile în sine, cel puţin în primele etape, nu sunt foarte dificile, ci necesită cunoştinţe de bază în aplicaţiile Office. Secţiunea de Excel este ceva mai dificilă în general. Pentru a reuşi însă să mă calific până la mondiale a trebuit să exersez foarte mult şi să mă obişnuiesc să rezolv cerinţele cât mai repede şi cât mai eficient, cu atenţie la detalii şi sub presiunea timpului. La faza mondială a fost mult mai dificil ca examen deoarece ei cer un proiect care să arate profesional şi să funcţioneze din punct de vedere al formulelor şi al diagramelor într-un timp destul de scurt. Implică foarte multe ore de muncă, nu neapărat pentru a învăţa informaţii, ci mult exerciţiu, utilizarea scurtăturilor”, spune Mihaela Florea.

La fel ca mulţi alţi români de succes, Mihaela a ales să plece din ţară. În prezent, ea se află la studii în Marea Britanie şi declară cu sinceritate că nu ştie dacă se mai întoarce în România.

„Pe viitor aş vrea să lucrez în domeniul dezvoltării web. Deocamdată sunt studentă la University of Southampton in UK pe Computer Science. Nu exclud întoarcerea în ţară, dar mai am trei ani până termin cu facultatea şi multe se pot schimba până atunci. Dacă mă întorc sau nu, va depinde de ce oportunităţi voi găsi aici şi în ţară”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Mihaela Florea.

Deşi are performanţe foarte mari pentru o tânără de 18 ani, Mihaela Florea rămâne cu picioarele pe pământ şi spune că „genialitatea” ei are o singură explicaţie: munca.

„Despre geniu nu ştiu ce să zic. Cred că noţiunea de geniu implică ceva din naştere ori eu cred că oricine poate fi un „geniu" dacă se străduieşte şi munceşte suficient de mult. E foarte importantă şi pasiunea pentru acest domeniu fără de care nu aş fi putut realiza nimic, pentru că prin pasiune munca nu mai pare muncă, obligaţie, ci ceva ce faci cu plăcere”, a spus Mihaela Florea.

Foştii profesori ai Mihaelei au doar cuvinte de laudă pentru campioana mondială. Profesorul de informatică se declară mândru că a îndrumat-o şi confirmă faptul că toate realizările brăilencei au fost realizate cu multă muncă.

„Mihaela a făcut gimnaziu tot la noi şi eu am făcut informatică cu ea din clasa a noua. A participat la numeroase concursuri şi olimpiade, i-a plăcut foarte mult partea legată de tehnologia informaţiei. Pentru ea era o plăcere. Când învăţa pentru Bacalaureat şi avea nevoie de relaxare, lucra în Excel. Este o tânără foarte muncitoare şi serioasă în tot ceea ce face. Este foarte bună pe partea de web design, sunt foarte mândru că am fost profesorul ei. Ea avea aşteptări foarte mari de la ea. În fiecare an a luat premii la olimpiadele naţionale, a luat doar premiul întâi, o singură dată a fost pe locul doi. Oricum, performanţa cea mai mare a fost campionatul mondial Microsoft”, a declarat, pentru MEDIAFAX, profesorul Paul Prus.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici