Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Vor exista bugetari cu venituri peste cel al şefului statului, datorate sporurilor

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a declarat, mieruri, că proiectul Legii salarizării unitare va da posibilitatea ca unii bugetari să aibă venituri peste cel al şefului statului, acestea datorându-se sporurilor aplicate.

3374 afișări
Imaginea articolului Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Vor exista bugetari cu venituri peste cel al şefului statului, datorate sporurilor

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Nu am niciun stres că Legea salarizării nu va trece destul de repede de Parlament

Solicitată să comenteze unele analize făcute la proiectul de Lege al salarizării potrivit cărora judecătorii şi procurorii, prin sporuri, vor avea salarii duble, chiar triple faţă de şeful statului, ministrul Muncii a răspuns: „Salariul de bază al preşedintelui va fi cel mai mare dintre bugetari. Sigur că sunt şi alţii care vor adăuga sporuri şi, ca venituri, vor fi peste preşedinte”.

„Noi am vrut ca niciun salariu să nu treacă peste al preşedintelui - şi nu trece niciunul - dar ca venituri vor fi bugetari care şi la ora actuală sunt, ca venituri, peste preşedintele României”, a adăugat ministrul Muncii.

Ea a precizat că şi la ora actuală există această situaţie.

„Dar vreau să vă spun că aşa sunt şi la ora actuală. Noi nu am făcut creşteri foarte mari la procurori şi la judecători. Aşa au salariile în plată la ora actuală”, a adăugat Olguţa Vasilescu.

Ea a mai spus că salariile judecătorilor şi procurorilor sunt „suficiente” şi nu va fi făcută nicio concesie în sensul unei eventuale creşteri.

„Eu cred că salariile procurorilor şi ale judecătorilor sunt suficiente şi nu cred că mai poate fi făcută vreo concesie”, a subliniat ministrul Muncii.

Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii: Nu am niciun stres că Legea salarizării nu va trece destul de repede de Parlament

Ministrul Muncii, Olguţa Vasilescu, a declarat, miercuri, că proiectul Legii salarizării este „în linie dreaptă” şi va fi depus la Parlament „cât mai repede”, ea menţionând că nu are „niciun stres” că acest act normativ nu va trece destul de repede de Legislativ ca să fie aplicat de la 1 iulie.

„Legea este în linie dreaptă. Orizontul de timp este exact cum scrie în programul de guvernare, la data de 1 iulie ea să se aplice”, a spus Olguţa Vasilescu, miercuri, la Parlament.

Întrebată când se va depune în Parlament proiectul Legii salarizării unitare, ministrul Muncii a răspuns: „Cât mai repede. Oricum eu nu am niciun stres că nu va trece destul de repede de Parlament”.

„Tocmai din cauza aceasta am luat şi amendamentele care mai sunt depuse de parlamentari ca să vedem ce mai putem modifica noi direct atunci când o depunem şi să nu mai fie nevoie să stăm foarte mult în dezbaterea parlamentară”, a spus Olguţa Vasilescu.

Ea a arătat că a fost luată în calcul şi e eventuală cerere de reexaminare a preşedintelui.

„Am luat luna iunie ca să fie pentru atacul la CCR sau pentru întoarcerea înapoi a legii, dar mai avem o lună de zile în care putem să intrăm cu ea în dezbatere”, a precizat ministrul Muncii.

Liderul grupului parlamentar PSD din Camera Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a declarat, marţi, că „nu crede” că proiectul Legii salarizării va fi depus la Parlament în cursul acestei săptămâni, deşi liderul PSD, Liviu Dragnea, anunţase doar o amânare de o săptămână.

Întrebat dacă sunt şanse să se depună Legea salarizării unitare în această săptămână, Ciolacu a răspuns: „Nu cred!”.

El a subliniat că proiectul va fi depus când se vor termina absolut toate dezbaterile şi vor fi depuse toate amendamentele şi după ce PSD va avea un feedback de la toate partidele.

Întrebat dacă are un orizont de timp pentru depunerea proiectul de Lege al salarizării, Ciolacu a răspuns: „Nu am, nu s-a stabilit lucrul acesta. O să stabilim”.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici