Opoziţia o atacă pe Dăncilă: Cioloş: Doamna ar fi trebuit să ştie că nu e nevoie de convocarea unui referendum/ USR: Pentru modificarea codurilor penale s-a făcut consultare publică?/ Orban: E incredibil tupeul premierului faţă de tragedia din Caracal

Liderul PLUS Dacian Cioloş a afirmat că Viorica Dăncilă a uitat că este la guvernare, precizând că premierul ar trebui să ştie că nu e necesar un referendum pentru înăsprirea pedepselor în cazuri de crimă, viol şi pedofilie, ci de întărirea legislaţiei şi profesionalizarea instituţiilor.

966 afișări
Imaginea articolului Opoziţia o atacă pe Dăncilă: Cioloş: Doamna ar fi trebuit să ştie că nu e nevoie de convocarea unui referendum/ USR: Pentru modificarea codurilor penale s-a făcut consultare publică?/ Orban: E incredibil tupeul premierului faţă de tragedia din Caracal

Cioloş o taxează pe Dăncilă: Doamna ar fi trebuit să ştie că nu e nevoie de convocarea unui referendum

„Doamna Dăncilă a uitat că se află la guvernare. Ar fi trebuit să ştie de la colegii de partid şi de guvern că nu e nevoie de convocarea unui referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie. Este nevoie de întărirea legislaţiei, de profesionalizarea instituţiilor, de competenţă, de simplificarea procedurilor, de instituţii capabile să îşi protejeze cetăţenii - adică de exact opusul a tot ceea ce face PSD de ani buni încoace”, a scris Dacian Cioloş, sâmbătă, pe Facebook.

El a adăugat că la fel cum a „masacrat” PSD legislaţia penală în favoarea infractorilor, şeful Executivului şi social-democraţii ar putea la fel de uşor să o repare.

„Aşa cum au masacrat legislaţia penală în favoarea infractorilor, doamna Dancilă şi colegii dumneaei ar putea foarte simplu să o şi repare. Lansarea ideii unui referendum arată că, de fapt, nu are de gând să facă acest lucru”, a conchis Cioloş.

Reacţia liderului PLUS vine după ce premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

Şeful Executivului a adăugat că este analizată şi posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă „pentru eliminarea tuturor deficienţelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în 15 zile un grup de lucru interinstituţional va avea un plan de acţiune în acest.

 

Liderul deputaţilor USR: Pentru modificarea codurilor penale s-a făcut referendum?

Cristina Prună, liderul deputaţilor USR, a declarat, pentru MEDIAFAX, că Viorica Dăncilă „nu ştie pe ce planetă trăieşte”, întrebându-se dacă s-a făcut referendum pentru modificarea codurilor penale. Ea a precizat, legat de comisia de anchetă parlamentată, că acum PSD se preface că munceşte.

„Doamna Dăncilă nu ştie pe ce planetă trăieşte. Dar pentru modificarea Codurilor penal şi de procedură penală s-a făcut referendum? Nu! Legile s-au modificat în Parlament! Să convoace PSD sesiune extraordinară şi să propună modificarea Codului Penal. De data aceasta în mod transparent şi cu dezbatere publică. Doamna Dancilă, cu această propunere stranie, vrea să ascundă dezastrul în care se află poliţia română care, în unele oraşele mici, este dominată de clanuri de interlopi! Acum culegem ce au semănat doi ani şi jumătate cu Carmen Dan la Ministerul de Interne, o persoană pusă acolo doar ca să respecte cu sfinţenie ordinele lui Dragnea! În acesta răstimp, legea recursului compensatoriu este încă în vigoare, iar pedofilii şi violatorii se plimbă liberi pe străzi. Deci, după ce PSD a scos din puşcărie pedofili şi violatori, acum vrea sa le dea pedepse mai mari”, a afirmat Cristina Prună, sâmbătă, pentru MEDIAFAX.

În legătură cu anunţul lui Marcel Ciolacu referitor la posibilitatea înfiinţării unei comisii de anchetă parlamentare care să cerceteze cazul din Caracal, liderul grupului deputaţilor USR a spus că PSD vrea să afle cum de a ajuns poliţia „în halul acesta”, după ce tot PSD a numit în funcţii cheie ale statului doar „incompetenţi obedienţi”.

„După ce au numit în funcţii cheie din stat numai incompetenţi obedienti, s-au trezit şi dumnealor acum ca vor să afle cum de a ajuns poliţia în halul acesta. Uitaţi-vă în câte scandaluri au fost implicate poliţia şi jandarmeria română în ultimii doi ani. Am avut cazul poliţistului pedofil, cazul de la Sineşti, cei doi poliţişti care au murit la datorie pentru că erau echipaţi necorespunzator, violenţele de la proteste... şi, acum, ce vor de la comisia de anchetă? Să vedem cum a câştigat Ghiţă contracte cu statul pentru servicii strategice? Să o propună, dar era mai de prisos ca acest Guvern jenant să plece cu totul. Un fel de PSD, prefă-te că munceşti! Din păcate, din cauza impostorilor numiţi de PSD şi ALDE în funcţii importante ale statului chiar şi oamenii profesionişti nu mai ştiu să îşi facă treaba”, a conchis Cristina Prună.

 

Orban: E incredibil tupeul premierului faţă de tragedia din Caracal. Nu e necesar niciun referendum

Ludovic Orban a declarat că i se pare incredibil „tupeul Vioricăi Dăncilă faţă de tragedia din Caracal”. Preşedintele PNL a mai spus că nu e necesar niciun referendum, pentru că toţi românii vor ca infractorii să nu umble liberi pe străzi şi să nu fie încurajat să comită fapte penale.

„Este incredibil tupeul Vioricăi DĂncilă faţă de tragedia din Caracal. Ar fi trebuit să se ascundă într-o gaură de şarpe. Viorica Dăncilă face dovada unui cinism incredibil, greu de digerat, afişând o falsă empatie publică faţă de tragedia de la Caracal. Tocmai PSD, condus astăzi de Viorica Dancilă, împreună cu ALDE, a acţionat în favoarea infractorilor, în mod sistematic, schimbând legislaţia, doar pentru a-l scăpa pe Liviu Dragnea, cel care a spus public „îmi cer iertare românilor din puşcării”. Dăncilă NU s-a delimitat în niciun moment clar, fără tăgadă, de toată politica dusă de PSD pentru protejarea infractorilor, împotriva românilor cinstiţi”, a afirmat Ludovic Orban, printr-un comunicat de presă remis, sâmbătă, MEDIAFAX.

Liderul liberal a reamitit de mai multe acte normative promovate de PSD-ALDE în domeniul legislaţiei penale, printre care şi legea recursului compensatoriu.

„Să ne aducem aminte de Legea recursului compesatoriu, care a fost promovată de PSD şi ALDE, şi care în ciuda protestelor şi a criticilor Opoziţiei, societăţii civile, ale organizaţiilor profesionale, a fost adoptată. Să ne aducem aminte de Eugen Nicolicea, care astăzi se ascunde ca un şobolan, dar care, atunci când a fost întrebat dacă are vreo mustrare de conştiinţă asupra cazului de la Alba unde o fată a fost agresată la lift de un infractor eliberat de PSD-ALDE, a răspuns în felul următor: „şi care-i treaba?!”. Să ne aducem aminte de toţi pesediştii, de la Şerban Nicolae la Florin Iordache, care ne spuneau în Parlament că agresorul trebuie protejat mai mult decât victima. Şi să ne aducem aminte cum PSD şi ALDE, atunci când toate organizaţiile de experţi europeni criticau slăbirea legislaţiei penale şi încurajarea infractorilor, aceşti indivizi aflaţi la putere spuneau că UE greşeşte”, a subliniat Orban.

„Suntem în faţa unei degradări a capacităţii instituţionale a unor componente esenţiale ale statului, fapt asupra căruia am avertizat în repetate rânduri”, a mai spus preşedintele PNL.

El a adăugat că PSD a compromis Poliţia Română şi a deturnat-o de la misiunea ei fundamentală şi anume protejarea cetăţenilor.

„Poliţia Română a fost compromisă de managementul defectuos al acestei grupări de PSD-işti, care a deturnat în mod evident misiunea sa fundamentală de a proteja cetăţenii. Politizarea agresivă de la vârful Poliţiei, pensionarea masivă de personal care a dus la mii de locuri vacante, folosirea forţelor de ordine pentru a proteja lideri politici împotriva cetăţenilor sunt deficienţe sistemice cu atât mai evidente acum şi care arată falimentul acestui sistem feudal implementat de PSD. În loc de soluţii electoraliste, ceea ce premierul Dăncilă este obligat să înainteze CSAT este un plan de readucere a sistemului de ordine publică la misiunea sa constituţională, aceea de a proteja integritatea efectivă a cetăţenilor şi nu de a lua în glumă sesizările primite”, a explicat Orban.

Acesta mai spune că nu este necesar niciun referendum pentru înăsprirea pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie pentru este clar că niciun român nu îşi doreşte ca infractorii să umble liberi pe străzi. El mai acuză că Viorica Dăncilă încearcă să câştige capital politic de pe urma dramei din Caracal.

„Nu poţi să vii în faţa românilor după o astfel de tragedie, ca şef al Guvernului şi liderul majorităţii parlamentare, să susţii că este nevoie de un referendum pentru înăsprirea pedepselor, când tocmai tu ai favorizat fenomenul infracţional şi ai timorat magistraţii. Nu este nevoie de niciun referendum pentru că ştim că toţi românii îşi doresc ca infractorii să nu umble liberi pe străzi şi să nu fie încurajaţi să comită fapte penale. Românii au respins deja ceea ce PSD şi ALDE au făcut în ultimii ani şi acesta este spiritul votului pe care l-au dat în 26 mai”, a completat Ludovic Orban.

Liderul PNL: Premierul Dăncilă încearcă să extragă capital politic din drama de la Caracal

Preşedintele liberal a mai spus că VIorica Dăncilă vrea să câştige capital politic pe urma tragediei din Caracal.

„Cu atât mai gravă este încercarea premierului Dăncilă de a extrage capital politic din această dramă, în timp ce cu un tupeu incredibil face apel prevenitiv şi ipocrit la celelalte forţe politice să nu politizeze acest caz. Tocmai Viorica Dăncilă este cea care politizează această tragedie prin „sacrificiul” pe care vrea să-l prezinte românilor, adică acela că şi-a anulat programul de deplasări şi urmează să amâne congresul PSD. Nu interesează pe nimeni aceste aspecte legate de PSD”, a spus Orban.

Referitor la înăsprirea pedepselor, preşedintele PNL a afirmat că „este suficient ca Guvernul să adopte şi să înainteze Parlamentului un proiect de lege, care însă vine în totală contradicţie cu politica penală a majorităţii guvernamentale de până acum. Cu toate acestea, există deja în Parlament iniţiative ale PNL care vin să înăsprească legislaţia penală în cazul ucigaşilor, pedofililor, violatori, tâlhari, nefiind necesar ca Viorica Dăncilă să se erijeze politic în eroina de carton a acestei drame. Este suficient să anunţe că le susţine şi, eventual, să propună amendamente”.

Ludovic Orban mai consideră că este urgent ca „în faţa acestei cumplite tragedii care adânceşte neîncrederea în funcţionarea instituţiilor statului, este ca absolut toţi cei responsabili, din oricare dintre instituţiile implicate, să fie pedepsiţi pentru inacţiunea lor ori acţiunea defectuoasă, întrucât nu şi-au îndeplinit atribuţiile de serviciu, cu consecinţe criminale”, potrivit sursei citate.

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a anunţat, sâmbătă, că va avea de urgenţă discuţii cu liderii grupurilor parlamentare pentru înfiinţarea unei comisii de anchetă care să analizeze cauzele care au dus la tragedia din Caracal.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat că ia în calcul posibilitatea convocării unui referendum de consultare a românilor în vederea înăspririi drastice a pedepselor pentru crimă, viol şi pedofilie, în contextul crimei de la Caracal.

Şeful Executivului a adăugat că este analizată şi posibilitatea emiterii unei ordonanţe de urgenţă „pentru eliminarea tuturor deficienţelor legislative care vor fi identificate de către grupul de lucru”, precizând că în maxim 15 zile un grup de lucru interinstituţional va avea un plan de acţiune în acest.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici