Oprescu: Ipocriţi sunt ăia din PDL; RADET şi RATB au fost, 15 ani, puşculiţe ale partidelor

Primarul general Sorin Oprescu a comentat protestul legat de problema apei calde organizat joi de tinerii din PDL, la care i s-a cerut demisia, afirmând că "ïpocriţi sunt ăia din PDL" şi că RADET şi RATB au fost, 15 ani, "puşculiţe" ale partidelor.

558 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Ipocriţi sunt ăia din PDL; RADET şi RATB au fost, 15 ani, puşculiţe ale partidelor

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Edilul a subliniat că reprezentanţii PDL ştiu foarte bine problemele legate de regiile serviciilor publice, după ce ei "au condus" municipalitatea bucureşteană timp de "patru-cinci ani".

"Ipocriţi sunt ăia din PDL, pentru că ei ştiu foarte bine, patru-cinci ani de zile au fost ei cei care au condus acolo. Timp de aproape 15 ani, nimeni nu a vrut să rezolve această problemă RADET şi RATB, ele constituind puşculiţe ale partidelor. Din 2008 am început să le tai macaroana celor care s-au perindat la putere. Le-a plăcut unora, le-a plăcut şi celorlalţi", a spus primarul general.

Referitor la datoriile pe care le are RADET la Elcen, Oprescu a spus că "de acum şase ani de zile bucureştenii plăteau penalităţi la penalităţi incomensurabile". "Consumul de apă caldă şi consumul de apă caldă pentru calorifere a fost plătit an de an la zi. Datoriile sunt penalităţi la penalităţi printr-o inginerie financiară susţinută de o lege nedreaptă dată în 2001 de ANRE", a adăugat el.

Primarul general s-a referit şi la fuziunea RADET-Elcen, care, în opinia lui, va rezolva problema energiei termice în Bucureşti. "În felul ăsta se stinge orice datorie, se unesc cele două structuri, Elcen şi RADET, şi putem menţine preţul gicaloriei. Asta mi-am dorit şi aşa o să fie. Sigur că bătrânii din campania electorală îşi aduc aminte de pe vremea lui Tudor Vladimirescu, îi păcălesc pe-ăştia mici...", a spus edilul.

Întrebat ce se va întâmpla dacă nu se va vota unificarea dintre Elcen şi RADET, care va fi pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a consilierilor generali, Sorin Oprescu a răspuns: "Dacă nu se va vota, o să le explic bucureştenilor că lupta politică din campanie se transpune în căldura pe care trebuie să o primească ei şi în disfuncţionalitatea acestor două structuri".

Reacţia lui Oprescu vine după ce aproximativ 30 de tineri membri ai PDL Bucureşti, dotaţi cu ligheane, duşuri, pături, căciuli, fulare şi mănuşi, au protestat, joi vizavi de Primăria Capitalei, faţă de întreruperea furnizării de apă caldă în unele sectoare ale Capitalei, ei cerând demisia primarului general.

Bucureştenii din mai multe sectoare nu au avut apă caldă câteva zile la rând, după ce Distrigaz a redus presiunea gazelor furnizate Elcen, date fiind sumele pe care le are de încasat, la rândul său, de la furnizorul de energie termică al RADET.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici