Oprescu, la Viena: Capitalele au nevoie de o legislaţie flexibilă, de la ele se aşteaptă soluţiile

Primarul Bucureştiului Sorin Oprescu a declarat, la Reuniunea Primarilor Capitalelor Europene din statele membre UE de la Viena, că este nevoie de o legislaţie flexibilă pentru capitale, de la care se aşteaptă soluţiile, dar care sunt cele mai îngrădite.

201 afișări
Imaginea articolului Oprescu, la Viena: Capitalele au nevoie de o legislaţie flexibilă, de la ele se aşteaptă soluţiile

Sorin Oprescu (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Sorin Oprescu s-a aflat, luni şi marţi, în vizită oficială la Viena, la invitatia omologului sau, Michael Haupl, pentru a participa la Reuniunea Primarilor Capitalelor Europene din statele membre UE.

În cadrul intervenţiei sale, Sorin Oprescu s-a referit la necesitatea elaborarii unui pachet legislativ puternic şi coerent care sa distingă între capitale şi alte oraşe.

"Capitalele şi Europa au nevoie de o legislaţie flexibilă care să le permită să facă faţă dinamicii societăţii actuale, dar mai ales concurenţei altor zone de pe glob. Asupra capitalelor este exercitată cea mai mare presiune, de la ele sunt aşteptate soluţiile, dar tot ele sunt şi cele mai îngrădite" a declarat Oprescu.

În alocuţiunea sa, primarul Vienei a ţinut să sublinieze nevoia de îmbunătăţire a cadrului legal aferent oraşelor-capitală, remarcând că "reguli mai bune înseamnă in primul rând reguli mai puţine".

"Nu este posibil şi nici normal să ni se ceară să fim vectori de dezvoltare şi, totodată, să ni se limiteze libertatea de mişcare sau opţiunile de colaborare", a remarcat, la rândul său, Ignazio Marino, primarul Romei.

Reuniunea, găzduită de primarul Vienei, se află la cea de-a patra ediţie.

Participanţii, între care s-au regăsit şi primarii din Amsterdam, Atena, Bratislava, Ljubliana, Luxemburg, Sofia, Talin şi Zagreb, au remarcat în marea lor majoritate importanţa şi rolul determinant al capitalelor, atât la nivelul ţărilor lor, cât şi la nivel european, subliniind necesitatea creşterii rolului acestora în procesul decizional, fie că este vorba de investiţii publice, de parteneriate sau de direcţii noi de dezvoltare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici