Oprescu: Medicii nu ar trebui să intre în sală dacă nu au cu ce să lucreze

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat, sâmbătă, în legătură cu situaţia de la Spitalul CFR 2, unde prim-solista Amelia Antoniu şi o altă femeie au contactat o infecţie nosocomială şi au intrat în comă, că dacă medicii nu au cu ce să lucreze ar trebui să nu intre în sala de operaţii.

31 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Medicii nu ar trebui să intre în sală dacă nu au cu ce să lucreze

Oprescu: Medicii nu ar trebui să intre în sală dacă nu au cu ce să lucreze (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Din păcate sunt mulţi care au devenit manageri pentru că ocupă funcţii politice. Politica nu distruge microbi. Medicul nu ar trebui să intre în sală dacă nu are toate condiţiile de lucru", a spus Sorin Oprescu

El a precizat că nu medicina este în colaps, ci sistemul sanitar, care nu produce sănătate şi este subfinanţat cronic.

"Este un sistem subfinanţat cronic, iar majoritatea medicilor nu au învăţat decât să stea cu capul plecat", a afirmat Sorin Oprescu.

Prim-solista Teatrului Naţional de Operetă "Ion Dacian" Amelia Antoniu (36 de ani) şi Alice Roxana Preda (35 de ani) au fost duse de la Spitalul CFR 2 la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti (SUUB), marţi noapte, în stare foarte gravă, cu probleme respiratorii, după ce au făcut şoc septic în urma unor intervenţii chirurgicale minore în unitatea sanitară a Ministerului Transporturilor.

Alice Roxana Preda fost supusă, luni, unei intervenţii de serclaj la Spitalul CFR 2, la scurt timp după ce a fost operată prim-solista Amelia Antoniu. La scurt timp după intervenţiile chirurgicale cele două femei au intrat în şoc septic, astfel că s-a decis transferarea lor la SUUB.

Purtătorul de cuvânt al SUUB, medicul Bogdan Popescu, a declarat, sâmbătă, că starea prim-solistei Teatrului de Operă Amelia Antoniu este uşor ameliorată şi aceasta comunică cu familia în scris, dar Alice Roxana Preda este în continuare în stare foarte gravă, având afectate mai multe organe interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici