Oprescu: Nu se diminuează salariile de la RATB

Primarul general Sorin Oprescu le-a transmis, joi, angajaţilor RATB că nu le vor fi diminuate salariile, din moment ce toate principiile din contractul colectiv de muncă au fost respectate, însă a arătat că nu se duce la autobaza Titan, ci aşteaptă o delegaţie a lor la discuţii la sediul regiei.

36 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Nu se diminuează salariile de la RATB

Oprescu: Nu se diminuează salariile de la RATB (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

Oprescu a arătat că toate drepturile, conform contractelor colective de muncă, au fost respectate, primarul general subliniind însă că este dispus să dicute cu oamenii.

"Sunt lucruri interioare, care se pot rezolva prin discuţii cu conducerea, poate sunt nemulţumiri legate de locul de muncă, dar acestea se pot rezolva prin discuţii. Îi rog să-şi desemneze zece oamnei care să vină aici la discuţii, pentru că am înţeles că ei au problemă internă cu liderii de sindicat", a spus Sorin Oprescu.

Potrivit acestuia, sunt o serie de lucruri care se pot rezolva în cadrul regiei, legate de condiţiile de muncă.

Edilul general a subliniat că la RATB "nu sunt salarii nesimţite". El a arătat însă că, într-adevăr, chestiunea reducerii orelor suplimentare există din martie 2009.

Referitor la salariul mediu net la RATB, Oprescu a spus că acesta este de 2.400 de lei, la care se adaugă 160 de lei bonuri de masă care au rămas la valoarea de anul trecut, de 8,48 lei.

"A fost un protest spontan, însă eu mă îndoiesc de acest lucru", a spus Oprescu, referitor la legalitatea formei de protest.

Peste o mie de angajaţi RATB protestează la autobaza Titan, aceştia refuzând să iasă cu autobuzele, troleibuzele şi tramvaiele pe trasee. Protestul a fost declanşat, miercuri noapte, la acţiune participând iniţial 400 de angajaţi ai regiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici