Video Oprescu: Partea cea mai grea la pasajul subteran din Piaţa Presei Libere, aproape finalizată. Cum va arăta pasajul - VIDEO

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat vineri că partea cea mai grea la pasajul subteran din Piaţa Presei Libere, respectiv primele cinci luni, se apropie de final, iar următoarele patru luni din proiect se va lucra în subteran, fără ca circulaţia să fie afectată.

12950 afișări

"Pereţii mulaţi ai pasajului sunt executaţi în proporţie de 75 la sută. Este executată structura subterană, partea grea, respectiv primele cinci luni, se apropie de sfârşit, după care Piaţa Presei va fi redată circulaţiei, urmând ca lucrările de construire să continue pe durata întregii ierni în subteran, prin metoda pe care constructorul o numeşte «top down»", a spus SoSorin Oprescudupă vizita la şantierul pasajului de la Piaţa Presei Libere.

Reprezentantul constructorului a arătat că a fost executată structura subterană, respectiv "pereţii mulaţi", urmând ca excavaţia subterană să fie făcută simultan, fără ca circulaţia în Piaţa Presei Libere să fie afectată.

Accesul în pasaj se va face dinspre direcţia Ploieşti-Băneasa, printr-o singură intrare, iar ieşirea din acesta se va face prin două părţi, fiind vorba de primul pasaj, în care există o bifurcaţie subterană. La ieşirea din pasaj, şoferii vor avea două opţiuni, fie să continue drumul pe sectorul principal, care va avea două benzi de circulaţie şi care va ieşi spre Bulevardul Kiseleff - Arcul de Triumf, fie să meargă în partea dreaptă, spre bulevardele Mărăşti şi Expoziţiei.

Reprezentantul constructorului a mai arătat că în dreptul Pavilionului H va fi construit un pasaj pietonal, care va face legătura între Parcul Herăstrău şi nodul de transport în comun care deserveşte Piaţa Presei Libere.

"Noutatea pasajului pietonal constă în faptul că acesta va fi montat în 54 de ore. Acesta va avea trei tronsoane, care se vor monta de vineri, ora 20.00, până luni, la ora 02.00, în primul weekend de după sărbătoarea naţională de 1 Decembrie", a mai spus reprezentantul constructorului.

Pasajul de la Piaţa Presei Libere, care va avea o lungime de 700 de metri, este amplasat la intersecţia a patru artere cu trafic ridicat - şoseaua Bucureşti-Ploieşti, şoseaua Kiseleff, bulevardul Mărăşti şi bulevardul Poligrafiei -, intersecţie traversată de aproximativ 12.000 de vehicule pe oră.

Valoarea investiţiei este de 60,4 milioane de lei, fără TVA, iar termenul de finalizare este de nouă luni de la demararea lucrărilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici