Oprescu: Peste 4000 de turişti români şi străini interesaţi de oferta turistică a Capitalei în 6 luni

Peste 4.000 de turişti români, dar şi străini din Germania, Spania, Israel şi Franţa, au cerut informaţii de la Centrul de Informare Turistică al Capitalei, în şase luni de la deschidere în cadrul programului "Bucureştiul turistic", ei solicitând date despre cluburi, restaurante şi trasee tematice.

153 afișări
Imaginea articolului Oprescu: Peste 4000 de turişti români şi străini interesaţi de oferta turistică a Capitalei în 6 luni

Oprescu: Peste 4000 de turişti români şi străini interesaţi de oferta turistică a Capitalei în 6 luni (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

Primarul general, Sorin Oprescu, a declarat, luni la bilanţul de trei ani de la preluarea mandatului, că lansarea programului "Bucureştiul turistic" este primul pas pe care Primăria Capitalei îl face pentru a pune în valoare potenţialul bucureştean şi pentru a marca traseele lui turistice.

"Ne propunem să avem târguri de sărbătorile tradiţionale şi să ne gândim la un târg anual pentru a prezenta oferta oraşului nostru. Am început să pregătim materiale pentru ambasade pentru a putea face Bucureştiul şi mai cunoscut decât este", a precizat edilul Capitalei.

Primul Centru de Informare Turistică a Bucureştiului este localizat în Pasajul de la Piaţa Universităţii. În mai puţin de şase luni de la deschiderea lui, peste 4.000 de turişti, atât cetăţeni români, cât şi străini au solicitat informaţii despre posibilitatea de petrecere a timpului liber (s-au interesat de obiective turistice, trasee tematice, restaurante, cluburi), a spus Oprescu.

Majoritatea turiştilor străini erau veniţi din Germania, Spania, Israel şi Franţa.

În 2010 au fost distribuite aproximativ 50.000 de hărţi turistice şi 40.000 de albume de prezentare a oraşului Bucureşti, precum şi peste 30.000 de suveniruri (brelocuri, calendare de buzunar, cuburi puzzle, pixuri cu răvaş, magneţi de frigider, insigne), a mai spus Oprescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici