Video Oprescu: PMB a renunţat la alte proiecte pentru lucrările la Lia Manoliu. Guvernul nu ne-a dat banii

Investiţia de la stadionul Lia Manoliu va fi finalizată în mai 2011 cu resurse financiare ale municipalităţii, care a fost nevoită să renunţe la alte proiecte, în condiţiile în care Guvernul nu şi-a onorat obligaţiile, a declarat, marţi, primarul general Sorin Oprescu.

183 afișări

"Stadionul Lia Manoliu va fi finalizat în mai 2011 când va avea şi gazonul şi cupola. Deşi nu am primit banii de la guvern, municipalitatea are resursele necesare finalizării acestui obiect", a spus Oprescu, după vizita la stadionul Lia Manoliu.

Edilul general a susţinut că Primăria Capitalei are bani pentru finalizarea investiţiei pentru că a renunţat la alte proiecte.

Până la sfârşitul lunii decembrie va fi finalizată construcţia şi vor fi montate toate elementele de arhitectură la stadion, precum şi cablurile pentru instalarea cupolei, în perioada de iarnă se va continua cu finisajele interioare, iar la sfârşitul acesteia vor fi montate gazonul şi cupola.

Directorul de investiţii din Primăria Capitalei, Bogdan Hreapcă, a declarat că, având în vedere că, iniţial, stadionul Lia Manoliu "a fost văzut ca un obiectiv de sine stătător", finalizarea acestuia necesită modificarea infrastructurii din zona stadionului, înlocuirea canalizărilor subterane şi refacerea carosabilului, precum şi amenajările peisagistice la intrarea şi la ieşirea în/din stadion.

"Am pregătit pentru şedinţa de vineri a CGMB o hotărâre de consiliu pentru modificarea indicatorilor tehnico-economici pentru reabilitarea Stadionului Naţional Lia Manoliu în care sunt cuprinse toate elementele de amenajare dar şi cele de siguranţă rezultate în urma vizitei reprezentanţilor UEFA la acest obiect", a spus Bogdan Hreapcă.

Potrivit proiectului de hotărâre care va fi supus dezbaterii consilierilor municipali, vineri, suplimentarea valorii investiţiei la stadion va fi de aproximativ 92 milioane de lei. Potrivit lui Bogdan Hreapcă, în hotărârea de consiliu au fost incluse lucrările de înlocuire a conductelor de apă şi canal din zona adiacentă stadionului, refacerea carosabilului şi înlocuirea mobilierului urban cu unul specific parcurilor.

"Totodată, reprezentanţii UEFA au modificat regulamentele şi normele privind securitatea participanţilor la evenimentele sportive acest lucru având ca rezultat necesitatea unor lucrări suplimentare", a mai spus Bogdan Hreapcă.

Potrivit proiectului de hotărâre, lucrările suplimentare se referă la suplimentarea locurilor destinate presei scrise şi audiovizuale, la creşterea numărului de grupuri sanitare şi spaţii comerciale la sistematizarea acceselor auto şi pietonale, a drumurilor şi a sistemului de iluminat, semnalarea completă a stadionului şi crearea unui centru de comandă şi control, extinderea sistemelor de supraveghere video şi sonorizare în exterior, dar şi introducerea "sistemului de control, acces şi ticketing".

Bogdan Hreapcă a mai arătat că dacă proiectul de hotărâre va fi aprobat, valoarea totală necesară reabilitării stadionului Lia Manoliu va fi de aproximativ 142 de milioane de euro iar termenul necesar realizării tuturor lucrărilor suplimentare impuse va fi de 42 de luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici