Oraşele în care au fost confirmate primele cazuri de gripă din acest sezon

Opt cazuri de gripă din acest sezon au fost confirmate în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi, anunţă Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile (CNSCBT).

1067 afișări
Imaginea articolului Oraşele în care au fost confirmate primele cazuri de gripă din acest sezon

Opt cazuri de gripă confirmate în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi

Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile anunţă că în săptămâna 18 - 24 noiembrie, numărul total de cazuri de infecţii respiratorii acute a fost de 86.002, cu 9% mai mic comparativ cu cel înregistrat în aceeaşi săptămână a sezonului precedent (94.527) şi cu 1.6% mai mare comparativ cu cel din săptămâna anterioară (84.603).

Au fost raportate la nivel naţional 36 cazuri de gripă clinică, mai puţine comparativ cu cele raportate în aceeaşi săptămână a anului trecut.

Au fost raportate 6 cazuri de infecţii respiratorii acute severe (SARI), cu unul mai mult faţă de săptămâna precedentă.

S-a înregistrat un nou caz confirmat de gripă cu virus tip A.

De la începutul sezonului au fost confirmate 8 cazuri de gripă: 4 cazuri gripă cu virus AH3, 1 caz gripă cu virus AH1 şi 3 cazuri gripă cu virus B, în Bucureşti, Dâmboviţa şi Iaşi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
răceli,
situaţie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici