Oraşul din România care stă pe o hazna uriaşă: Sute de blocuri nu sunt conectate la sistemul de canalizare

Sute de blocuri din oraşul Galaţi nu sunt conectate la sistemul de canalizare, iar apele uzate ajung direct în pământ. Asta deşi reţea urbană de canalizare există, însă racordurile care fac legătura între aceasta şi blocuri s-au stricat sau, pur şi simplu, au dispărut.

7576 afișări
Imaginea articolului Oraşul din România care stă pe o hazna uriaşă: Sute de blocuri nu sunt conectate la sistemul de canalizare

Oraşul din România care stă pe o hazna uriaşă: Sute de blocuri nu sunt conectate la sistemul de canalizare

În primăvară, societatea edilitară Apă Canal a făcut verificări pe teren şi a aflat că peste 400 de blocuri şi scări de bloc din oraş sunt în această situaţie.

Verificările au continuat şi în alte zone ale oraşului, iar lista a crescut, ajungând la 650 de blocuri.

Nimeni nu a luat nicio măsură, chiar dacă apele din subsol pun în pericol structura de rezistenţă a imobilului, aşa cum s-a întâmplat la blocul din centrul oraşului Galaţi care anul trecut s-a scufundat cu câţiva centimetri în pământ.

„În urma verificărilor efectuate de personalul Departamentului Canalizare din cadrul APA CANAL S.A. Galaţi la blocurile din municipiul Galaţi, s-au constatat deficienţe majore în ceea ce priveşte funcţionarea instalaţiilor interioare de canalizare la numeroase asociaţii de proprietari. Aceste deficienţe conduc în primul rând la acumularea de ape uzate în subsolurile blocurilor şi ulterior în tunelele tehnice, ceea ce poate conduce la afectarea stabilităţii construcţiilor/blocurilor din zonă şi a tunelului tehnic, prin infiltraţiile de apă uzată produse în timp. Reamintim, în acest sens, situaţia similară constatată în anul 2018 la blocul B8 din Mazepa I”, au anunţat reprezentanţii societăţii Apă Canal, prin intermediul unui comunicat de presă.

Specialiştii atrag atenţia că infiltraţiile de ape uzate pun în pericol sănătatea locuitorilor.

„În al doilea rând, folosirea drept colector de canalizare a subsolurilor blocurilor şi a tunelului tehnic în care sunt pozate reţelele de utilităţi (dintre care cea mai importanta este reţeaua de alimentare cu apă potabilă) contravine normativelor tehnice şi igienico-sanitare în vigoare, generând un focar de infecţii ce poate pune în pericol sănătatea populaţiei. Nu în ultimul rând, aceste deficienţe conduc la uzura prematură a reţelelor purtătoare de fluid pozate în subsoluri şi în tunelele tehnice”, au precizat cei de la Apă Canal.

Societatea Apă Canal a notificat autorităţile locale şi asociaţiile de proprietari pentru a face reparaţiile necesare în regim de urgenţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici