Papa Francisc, la omilia Vigiliei Pascale: Cristos a înviat şi ne duce de la întuneric la lumină

”Isus este Paştele nostru, Cel care ne face să trecem de la întuneric la lumină, care s-a legat de noi pentru totdeauna şi ne mântuieşte din abisurile păcatului şi ale morţii, atrăgându-ne în iureşul luminos al iertării şi al vieţii veşnice”, a spus papa Francisc la omilia Vigiliei Pascale.

443 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, la omilia Vigiliei Pascale: Cristos a înviat şi ne duce de la întuneric la lumină

Papa Francisc, la omilia Vigiliei Pascale: Cristos a înviat şi ne duce de la întuneric la lumină

”Isus, Paştele nostru, Cel care ne face să trecem de la întuneric la lumină, s-a legat de noi pentru totdeauna şi ne mântuieşte din abisurile păcatului şi ale morţii, atrăgându-ne în iureşul luminos al iertării şi al vieţii veşnice”. Sâmbătă, 30 martie a.c., papa Francisc a prezidat în bazilica San Pietro, la ora Romei 19.30, solemna Vigilie Pascală a Învierii Domnului Nostru Isus Cristos, relatează vaticannews.va.

Liturghia Vigiliei a început cu binecuvântarea focului nou în faţa bazilicii, urmată de procesiunea cu lumânările aprinse şi de vestirea solemnă a Învierii prin străvechea cântare ”Præconium”. Riturile sacre cuprind, de asemenea, Liturgia Cuvântului, Liturgia Botezului, în cadrul căreia a botezat şi a miruit mai mulţi catehumeni, şi Liturgia Euharistică.

Duminică papa prezidează la ora 10.00, în Piaţa San Pietro, Sfânta Liturghie a Duminicii Învierii, iar la ora 12.00 transmite tradiţionalul mesaj pascal şi binecuvântarea apostolică ”Urbi et Orbi”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici