Parada LGBT s-a pus în mişcare. Aproximativ 2.000 de persoane au pornit pe jos în "Marşul Diversităţii" - VIDEO

Aproximativ 2.000 de persoane, lesbiene, homosexuali sau travestiţi, dar şi cei care susţin relaţiile între persoane de acelaşi sex au pornit în marşul Diversităţii, pe Calea Victoriei din Capitală. Alături de ei a fost şi ambasadorul Marii Britanie, Paul Brummell. În acelaşi timp, la câteva sute de metri, în Piaţa Victoriei, manifestanţii PSD s-au strâns pentru a participa la cel mai mare miting de partid.

3231 afișări
Imaginea articolului Parada LGBT s-a pus în mişcare. Aproximativ 2.000 de persoane au pornit pe jos în "Marşul Diversităţii" - VIDEO

Parada LGBT îşi mută locul de desfăşurare. Aproximativ 2.000 de persoane au pornit pe jos în "Marşul Diversităţii"

"Dacă doi oameni se iubesc, nu ştiu de ce nu ar avea dreptul să se iubească chiar dacă sunt de acelaşi sex. Mi se pare perfect normal ca adopţiile şi căsătoriile să se poată face şi între persoanele de acelaşi sex", a spus unul dintre participanţi.

"Cred că minorităţile sexuale au nevoie de mai multă vizibilitate la noi în ţară. Cred că este o ură nefondată împotriva căreia noi trebuie să luptăm. Politicienii au o atitudine complet neresponsabilă", a declarat Delia, 24 de ani

Aproximativ 2.000 de persoane au defilat pe Calea Victoriei, spre Piaţa Universităţii, în Marşul Diversităţii pentru a atrage atenţa asupra drepturile pe care şi persoanele LGBT ar trebui sa le aibă.

Alături de susţinătorii LGBT, a defilat şi ambasadorul Marii Brinanie.

"Sunt aici pentru Bucharest Pride. Ambasada Marii Britanie din Românie felicită, sprijină Bucharest Pride. Este o oportunitate de a sărbătorii comunitatea LGBT aici în România. Într-o lună va avea loc şi London Pride (...) unde sunt aşteptaţi 26.000 de oameni. Sunt fericit că aveam şi un Bucharest Pride şi este un mesaj foarte important pentru că diversităţile ne îmbogăţesc", a declarat ambasadorul Paul Brummell.

În jurul orei 20.30, participanţii la marş vor ajunge în Piaţa Universităţii, unde va avea loc un spectacol.

Bucharest PRIDE a ajuns anul acesta la cea de a 14-a ediţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici