Patriarhie: În Bucureşti sunt două şcoli cu cabinet de religie, o alta are sală multidisciplinară

Două unităţi de învăţământ din Capitală, Şcoala Gimnazială nr. 50 "Maica Domnului" şi Liceul Teoretic "Grigore Moisil" au cabinet de religie, iar la Şcoala Gimnazială, nr.178 din sectorul 1 există o sală multidisciplinară pentru limba română, istorie şi religie, informează Patriarhia Română.

317 afișări
Imaginea articolului Patriarhie: În Bucureşti sunt două şcoli cu cabinet de religie, o alta are sală multidisciplinară

Patriarhie: În Bucureşti sunt două şcoli cu cabinet de religie, o alta are sală multidisciplinară (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Odată cu reintroducerea religiei în sistemul de învăţământ public, în mod similar altor discipline şcolare, respectiv limba şi literatura română, istorie, geografie, limbi moderne, informatică, biologie, fizică, chimie etc., în unele şcoli au fost amenajate cabinete de religie. Cabinetele de religie în unităţile de învăţământ din România sunt excepţii, iar nu o regulă, fiind înfiinţate la iniţiativa şi cu sprijinul financiar al părinţilor, cu acordul inspectoratelor şcolare. Materialele didactice folosite au intrat în inventarul şcolii", arată un comunicat al Patriarhiei.

De exemplu, în Bucureşti, la iniţiativa părinţilor au fost înfiinţate două cabinete de religie, unul la Şcoala Gimnazială nr. 50 "Maica Domnului" din sectorul 2, amenajat alături de cabinete pentru alte discipline şcolare şi o sală de sport modernă, iar al doilea, la Liceul Teoretic "Grigore Moisil" din sectorul 6.

La Şcoala Gimnazială, nr. 178 din sectorul 1, există o sală multidisciplinară pentru limba română, istorie şi religie, a precizat sursa citată.

Potrivit Patriarhiei, pentru orice disciplină şcolară, cabinetul este un centru de resurse cu semnificaţie didactică, cu rol motivaţional pentru elevi.

"Cabinetul de religie nu afectează procesul didactic sau repartizarea pe săli de studiu, existenţa acestuia fiind apreciată pentru contribuţia la prestigiul unităţii de învăţământ", mai spun reprezentanţii Patriarhiei, amintind că peste 91% dintre elevi au fost înscrişi la ora de religie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici