Patriarhul Daniel l-a felicitat pe Papa Francisc în urma alegerii ca Episcop al Romei şi Papă

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, PF Daniel, l-a felicitat, joi, pe Papa Francisc, în urma alegerii ca Episcop al Romei şi Papă, subliniind nevoia de a coopera pentru a realiza "solidaritate cu cei care suferă cel mai mult de pe urma crizei economice şi spirituale a societăţii contemporane".

403 afișări
Imaginea articolului Patriarhul Daniel l-a felicitat pe Papa Francisc în urma alegerii ca Episcop al Romei şi Papă

Patriarhul Daniel (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

"Biserica Ortodoxă Română se alătură acestor momente de bucurie ale Bisericii Romano-Catolice, ca urmare a alegerii Sanctităţii Voastre ca Episcop al Romei şi Papă. Suntem convinşi că valorile morale autentice, bazate pe credinţa bimilenară creştină, vor continua să aibă un loc central în activitatea Sanctităţii Voastre ca Primat al Bisericii Romano-Catolice, având în vedere lucrarea pastorală pe care Sanctitatea Voastră aţi întreprins-o deja în Argentina. Această misiune este o prioritate şi în Biserica noastră Ortodoxă", se arată în mesajul transmis de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

De aceea, arată PF Daniel în mesajul de felicitare, "este foarte necesar să cooperăm, pentru a realiza solidaritate cu cei care suferă cel mai mult de pe urma crizei economice şi spirituale a societăţii contemporane, pentru a da o mărturie creştină comună în lume, în spiritul iubirii milostive a Domnului nostru Iisus Hristos".

"Ne exprimăm speranţa că Sanctitatea Voastră veţi continua să-i sprijiniţi pe credincioşii ortodocşi români care trăiesc în număr mare, în diferite ţări din Europa, în special în Italia, aşa cum constant au făcut-o predecesorii voştri, vrednicul de pomenire Papa Ioan Paul al II-lea şi Papa Emerit Benedict al XVI-lea", se mai arată în mesaj.

Argentinianul Jorge Mario Bergoglio, primul Papă originar de pe continentul american şi primul iezuit care urcă pe tronul Sfântului Petru, a fost ales miercuri seară ca succesor al lui Benedict al XVI-lea. Arhiepiscopul din Buenos Aires a ales numele de Francisc, purtat pentru prima dată de un Suvern Pontif.

Bergoglio, în vârstă de 76 de ani şi trei luni, este al optulea papă ca vârstă la momentul alegerii sale în Scaunul Sfântului Petru, cel mai bătrân dintre toţi fiind papa Clement al X-lea ales în 1670 (aproape 80 de ani). Este totuşi puţin mai tânăr ca predecesorul Benedict al XVI-lea la momentul alegerii sale în 2005 (78 de ani).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici