Patriarhul ecumenic Bartolomeu spune că tragedia din Ucraina este de nedescris

Patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creştinilor ortodocşi răsăriteni din întreaga lume, a cerut deschiderea coridoarelor umanitare în Ucraina, unde, a spus el, "are loc o tragedie umană de nedescris".

4285 afișări
Imaginea articolului Patriarhul ecumenic Bartolomeu spune că tragedia din Ucraina este de nedescris

Bartolomeu, care a cerut anterior încetarea războiului din Ucraina, a declarat că speră ca Paştele din acest an să fie "impulsul pentru a deschide coridoare umanitare, pasaje sigure către zone cu adevărat sigure pentru miile de oameni încercuiţi în Mariupol".

"Acelaşi lucru este valabil pentru toate celelalte regiuni din Ucraina, unde are loc o tragedie umană de nedescris... Cerem încă o dată încetarea imediată a războiului fratricid, care, ca orice război, subminează demnitatea umană", a declarat Bartolomeu după slujba de Paşte ţinută la Istanbul.

Liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, a cărui susţinere pentru "operaţiunea militară specială" a Moscovei în Ucraina a consternat mulţi colegi creştini, a declarat sâmbătă că speră ca acesta să se încheie rapid, dar din nou nu l-a condamnat.

În 2019, Bartolomeu, şeful spiritual al celor aproximativ 300 de milioane de creştini ortodocşi răsăriteni din întreaga lume, a acordat autocefalie Bisericii Ortodoxe din Ucraina, făcându-o independentă, într-o divizare istorică la care Rusia s-a opus puternic.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici