Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, redirecţionate spre Constanţa din cauza furtunii. Avioanele au aterizat la Bucureşti

Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" au fost redirecţionate spre Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa din cauza furtunii, a declarat joi, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Teodor Postelnicu.

471 afișări
Imaginea articolului Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, redirecţionate spre Constanţa din cauza furtunii. Avioanele au aterizat la Bucureşti

Patru aeronave care ar fi trebuit să aterizeze pe Aeroportul Otopeni, redirecţionate spre Constanţa din cauza furtunii. Avioanele au aterizat la Bucureşti (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

UPDATE 19:20 - Avioanele redirecţionate spre Constanţa din cauza furtunii au aterizat la Bucureşti

Trei dintre aeronavele care fuseseră redirecţionate spre Constanţa joi, din cauza furtunii, au aterizat la Bucureşti, iar alte două vor ajunge, de asemenea, în Capitală, până la 19.30, a declarat, pentru MEDIAFAX, reprezentantul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti, Teodor Postelnicu.

Astfel, au aterizat deja în Capitală cursele JOR 132 Londra - Bucureşti, ROT 422 Barcelona - Bucureşti şi ROT 706 Iaşi - Bucureşti.

Potrivit sursei citate, până la 19.30, vor ateriza în Capitală şi cursele ROT 606 Timişoara - Bucureşti, care fusese redirecţionată tot către Aeroportul "Mihail Kogălniceanu" din Constanţa, şi PGT761 de la Istanbul, care, din cauza condiţiilor meteo de la Bucureşti, s-a întors pe aeroportul de decolare.

Pe Aeroportul Internaţional "Henri Coandă" Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa "Aurel Vlaicu", traficul aerian se desfăşoară normal, la această oră, toate celelalte curse aeriene operând conform programului de zbor, au mai precizat aceleaşi surse.

Potrivit lui Postelnicu, au fost redirecţionate către aeroportul din Constanţa o cursă Blue Air care venea de la Londra şi ar fi trebuit să aterizeze la ora 15.45, precum şi trei curse Tarom, de la Barcelona, Timişoara şi Iaşi, care ar fi trebuit să aterizeze la 16.30, 15.40 şi, respectiv, 15.30.

Reprezentantul Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti a precizat că, cel mai probabil, cele patru aeronave vor ajunge la Bucureşti imediat ce condiţiile atmosferice vor permite acest lucru. Teodor Postelnicu a explicat că aceasta este procedura cel mai des utilizată în astfel de situaţii.

Meteorologii au emis joi o avertizare nowcasting cod portocaliu de vijelie în Capitală şi judeţul Ilfov, valabilă de la ora 15.45 până la ora 16.20, şi o altă avertizare cod galben, valabilă până la ora 17.30.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici