Patru bărbaţi acuzaţi de atac cu o sticlă incendiară, trimişi în judecată pentru tentativă de omor

Patru bărbaţi din Hunedoara acuzaţi că, în noaptea de 21 spre 22 februarie, au aruncat cu o sticlă incendiară într-o casă din localitatea hunedoreană Şoimuş, de lângă Deva, au fost trimişi în judecată pentru tentativă de omor şi distrugere.

90 afișări
Imaginea articolului Patru bărbaţi acuzaţi de atac cu o sticlă incendiară, trimişi în judecată pentru tentativă de omor

Patru bărbaţi acuzaţi de atac cu o sticlă incendiară, trimişi în judecată pentru tentativă de omor (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unui comunicat de presă remis, sâmbătă, de Parchetul de pe lângă Tribunalului Hunedoara, în dosarul constituit în urma sesizării privind incendierea care a avut loc în localitatea Şoimuş, în noaptea de 21 spre 22 februarie 2015, procurorii au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi.

“Procurorii Secţiei de urmărire penală din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a patru inculpaţi, respectiv Alexandru-Ionuţ Niţă, zis Şefu sau Boss, Marius-Samuel Melincianu, zis Sami, Nicolaie-Cosmin Ciuciu, zis Coco, şi Mihai-Mircea Brezuică zis Mae, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor şi distrugere, toţi aflaţi în arest la domiciliu din data de 14 mai 2015, când a fost înlocuită măsura arestării preventive”, se arată în comunicatul de presă.

Conform sursei citate, în rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut că pe fondul unei stări conflictuale cu proprietarul imobilului, cei patru inculpaţi, în noaptea de 21 spre 22 februarie 2015, în jurul orelor 23:50, s-au dus cu un autoturism în localitatea Şoimuş, unde au spart ferestra cu o bucată de beton şi au aruncat în locuinţă o sticlă incendiară, distrugând sau avariind mai multe bunuri, evaluate ulterior de societatea la care era asigurat imobilul la suma de 5.100 lei.

Potrivit rechizitoriului, sticla incendiară a fost aruncată în dormitorul casei în timp ce într-una din camere se afla o femeie, iar în cele trei încăperi de la stradă erau aprinse lumini, acceptând astfel posibilitatea ca acţiunea lor, la o oră la care de regulă oamenii se odihnesc, să aibă ca rezultat propagarea unui incendiu de proporţii care să provoace şi decesul unei persoane.

“Activitatea de urmărire penală a fost desfăşurată de procurori cu sprijinul IPJ Hunedoara - Serviciul de Investigaţii Criminale, Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă, SRI - Direcţia Judeţeană de Informaţii Hunedoara şi Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Hunedoara. Dosarul a fost trimis Tribunalului Hunedoara, iar la data de 5 iunie 2015 judecătorul de cameră preliminară a constatat legalitatea şi temeinicia măsurii arestului la domiciliu luată faţă de inculpaţi, pe care a menţinut-o, fiind respinse cererile formulate de inculpaţi de revocare/înlocuire cu măsura preventivă a controlului judiciar”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici