Patru copii au fost operaţi pe cord la Spitalul "Marie Curie", starea lor este bună

Patru copii cu vârste între un an şi 15 ani, cu malformaţii congenitale cardiace, au fost operaţi de medici români şi italieni, la Spitalul "Marie Curie", în perioada 2-4 decembrie, starea acestora este bună, fiind duşi de la terapie intensivă în saloane, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

88 afișări
Imaginea articolului Patru copii au fost operaţi pe cord la Spitalul "Marie Curie", starea lor este bună

Patru copii au fost operaţi pe cord la Spitalul "Marie Curie", starea lor este bună (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Cei patru copii au fost operaţi de o echipă mixtă formată din medici şi asistenţi români, aflaţi în Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, împreună cu specialişti italieni, în cadrul unei noi misiuni la Spitalul de Copii "Marie Curie".

"Cei patru copii operaţi au vârste de 1 an, 5 ani, 13 ani şi, respectiv, 15 ani, cu malformaţii congenitale cardiace. Operaţiile au decurs cu succes, fără evenimente deosebite, iar în prezent toţi cei patru copii se află într-o stare favorabilă, au ieşit din terapie intensivă şi se află în salon, în secţia de cardiologie, în post-operatoriu, în grija specialiştilor italieni şi a medicilor şi asistenţilor români", se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii remis, sâmbătă, agenţiei MEDIAFAX.

O nouă echipă de 11 specialişti italieni, formată din şase doctori, patru asistente şi un perfuzionist, va veni, luni, 9 decembrie, la Spitalul "Marie Curie". Aceştia vor opera, împreună cu medicii şi asistenţii români, alţi aproximativ şase copii cu malformaţii cardiace congenitale.

"Activitatea chirurgicală din Departamentul de cardiochirurgie al Spitalului Marie Curie va continua cu misiuni medicale periodice şi va deveni tot mai susţinută în perioada următoare, urmând a fi complet funcţională cu specialiştii din Romania formaţi până la sfârşitul programului", a precizat Ministerul Sănătăţii.

Începând din ianuarie 2014, încă doi doctori români, un chirurg şi un cardiolog vor fi trimişi pentru formare în Italia, în cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Clinica San Donato şi Fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo.

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a anunţat săptămâna trecută că din 2 decembrie vor fi făcute noi operaţii pe cord la Spitalul "Marie Curie", de către o echipă formată din patru medici şi asistenţi de la Clinica San Donato din Italia, împreună cu echipa de la spitalul bucureştean.

Nicolăescu a precizat că, de la demararea în septembrie a programului Dezvoltarea chirurgiei cardiovasculare pediatrice - iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Clinica San Donato şi Fundaţia Bambini Cardiopatici nel Mondo - şi până în prezent au fost trimşi la pregătire, în Italia, doi medici şi patru asistenţi medicali.

Departamentul de cardiochirurgie pediatrică al Spitalului de Copii "Marie Curie" a fost amenajat şi dotat în urma unei investiţii totale de aproximativ 4.200.000 de euro, din care aproximativ 1.500.000 de euro din donaţii publice strânse de Asociaţia Inima Copiilor, aproximativ 2.300.000 de euro oferiţi de minister pentru aparatura medicală, restul sumei provenind din alte donaţii şi sponsorizări către unitatea sanitară.

Pentru începerea cât mai rapidă a activităţii operatorii la "Marie Curie", Ministerul Sănătăţii a alocat, în august, aproximativ 650.000 de euro pentru completarea echipamentelor şi a instrumentarului necesar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici