Patru oameni cu suspiciune de gripă au murit în Sibiu, trei dintre ei, pacienţi la Psihiatrie. Unii erau vaccinaţi antigripal

Patru persoane au murit în ultimele zile la Sibiu, iar medicii cred că decesul a survenit din cauza gripei, probe fiind trimise la Institutul Cantacuzino pentru diagnostic cert. Trei dintre pacienţi au fost internaţi iniţial la Spitalul de Psihiatrie, dar instituţia neagă că ar fi vorba de un focar.

1449 afișări
Imaginea articolului Patru oameni cu suspiciune de gripă au murit în Sibiu, trei dintre ei, pacienţi la Psihiatrie. Unii erau vaccinaţi antigripal

Patru oameni cu suspiciune de gripă au murit în Sibiu, trei dintre ei, pacienţi la Psihiatrie. Unii erau vaccinaţi antigripal

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu, Krisztina Gaal, a declarat, joi, că au fost trimise la Institutul Cantacuzino din Bucureşti 4 probe biologice prelevate de la patru cazuri suspecte de gripă, soldate cu deces, pentru precizare de diagnostic.

„Primul caz este o femeie de 68 de ani, transferată din Spitalul de Psihiatrie Sibiu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, Secţia ATI, în stare gravă, căreia i s-a efectuat test rapid de gripă, cu rezultat pozitiv.

Următoarele două cazuri sunt alţi doi pacienţi ai Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu, internaţi ulterior în Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Sibiu, în vârstă de 65 de ani şi 95 de ani.

Precizăm că ultimele două cazuri au fost spitalizate în Spitalul de Psihiatrie în saloane vecine, fără a intra în contact, ambii fiind imobilizaţi la pat. Nu exista link epidemiologic între primul caz şi celelalte două, nefiind semnalate alte cazuri printre contacţi”, au spus reprezentanţii spitalului.

Potrivit sursei citate, un alt caz, bărbat în vârstă de 79 de ani din Sibiu, cunoscut cu boli cardiace şi diabet, care a refuzat să fie vaccinat antigripal, care se afla sub tratament la domiciliu pentru semne clinice de gripă, a chemat în weekend o ambulanţă, iar la urcare făcut stop cardio-respirator şi a murit.

Reprezentanţii Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” din Sibiu spun că dintre cei trei pacienţi pentru care s-au trimis probe de clarificare a diagnosticului la Institutul Cantacuzino, doi erau vaccinaţi antigripal.

„Cei trei pacienţi erau taraţi, cu multiple afecţiuni asociate, doi dintre aceştia au fost vaccinaţi antigripal (pentru că erau pacienţi internaţi în regim cronic) şi anume femeia de 68 de ani internată în spitalul nostru pe secţia de Bolnavi Cronici şi pacientul de 65 de ani, care era azilat la un cămin. Cel de-al treilea, de 95 de ani, era nevaccinat, venit de la domiciliu. Acestuia i s-a efectuat testul rapid de gripă, rezultat care a fost neconcludent.

Pacienţii au fost trimişi în UPU Sibiu cu suspiciunea de pneumonie. Testele rapide de gripă sunt teste screening, singurele care pot confirma în mod cert diagnosticul de gripă fiind rezultatele examenelor de laborator de la Institutul Cantacuzino pe care încă nu le avem”, au transmis reprezentanţii Spitalului de Psihiatrie.

Potrivit acestora, din 18 ianuarie, ca răspuns la adresa DSP Sibiu, au fost intensificate măsurile de prevenire a gripei printre care restricţionarea accesului vizitatorilor, prevenirea aglomerării în zonele de aşteptare, asigurarea de echipament de protecţie, dezinfectante şi medicamente antivirale şi a fost reinstruit personalul medic-sanitar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici