Paznic de vânătoare, împuşcat de persoane suspectate de braconaj

Un paznic de vânătoare a fost grav rănit, în noaptea de joi către vineri, fiind împuşcat de către bărbaţi pe care i-ar fi surprins la braconaj într-o pădure din zona comunei Brazii, judeţul Arad. Paznicul, care a suferit mai multe răni, inclusiv la plămâni, a fost trasportat la Timişoara.

1230 afișări
Imaginea articolului Paznic de vânătoare, împuşcat de persoane suspectate de braconaj

Paznic de vânătoare, împuşcat de persoane suspectate de braconaj

Bărbatul în vârstă de 44 de ani, Sorin Jiva, este paznic de vânătoare în cadrul Ocolului Silvic Gurahonţ din judeţul Arad, iar joi seara patrula într-o pădure în zona Iacobini, din comuna Brazii, când a fost surprins de un grup de mai multe persone suspectate de braconaj, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pentru a scăpa, suspecţii ar fi tras în paznicul de vânătoare, rănindu-l.

Victima a fost transportată inţial la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad cu mai multe răni provocate prin împuşcare în zona toracelui şi a unui picior. Ca urmare a gravităţii rănilor, inclusiv la plămâni, a fost transportat la Secţia de Chirurgie Toracică a Spitalului Municipal din Timişoara.

Incidentul a fost anunţat la 112, iar după câteva ore poliţiştii au prins doi bărbaţi suspectaţi că l-ar fi împuşcat pe paznicul de vânătoare.

"Prin 112 Poliţia a fost sesizată că un bărbat de 44 de ani, paznic de vânătoare al Ocolului Silvic Gurahonţ, în timpul patrulării, a fost împuşcat. Ca urmare a verificărilor au fost identificate două persoane bănuite de comiterea faptei. Se continuă cercetările pentru comiterea infracţiunii de tentativă de omor", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Arad, Claudia Iuga.

Bărbaţii bănuiţi de comieterea faptei sunt doi tineri din zonă şi au fost reţinuţi pentru 24 de ore.

Cazul este intrumentat de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.

"Parchetul Tribunalului Arad a dispus urmărirea penală a suspecţilor Călin Ştefan Surdac şi Valentin Tamaş pentru tentativă la omor, nerespetarea regimului armelor şi muniţiilor şi uz de armă fără drept, existând o suspiciune rezonabilă că în cursul serii de 9 martie au executat focuri de armă asupra victimei J.S., care se deplasa cu maşina sa în apropierea cantonului silvic Brazi, persoana vătămată suferind plăgi împuşcate. Cecetările continuă", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, procurorul Dan Aurelian Ursu.

Poliţiştii şi procurorii continuă cercetările în acest caz.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici