Penescu a cerut subalternilor să ofere mită câte 2.000 lei directorilor RAT Craiova

Omul de afaceri Cornel Penescu le-a solicitat angajaţilor săi să ofere mită câte 2.000 de lei celor doi directori ai Regiei Autonome de Transport (RAT) Craiova, pentru a rezolva problema transportului în comun până la hypermarketul PIC, potrivit rechizitoriului în dosarul lui Antonie Solomon.

104 afișări
Imaginea articolului Penescu a cerut subalternilor să ofere mită câte 2.000 lei directorilor RAT Craiova

Penescu a cerut subalternilor să ofere mită câte 2.000 lei directorilor RAT Craiova (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

În transcriptul convorbirilor telefonice între Cornel Penescu şi unul dintre angajaţii săi, care apare în rechizitoriul în baza căruia a fost trimis în judecată primarul Craiovei, Antonie Solomon, omul de afaceri piteştean se interesează dacă problema transportului în comun până la hypermarketul PIC a fost rezolvată.

În convorbirea telefonică, înregistrată de anchetatori în 10 noiembrie 2006, omul de afaceri piteştean îi solicită subalternului său să ofere câte 2.000 lei directorului de la acea vreme al RAT Craiova Virgil Boboc, dar şi directorului tehnic Nicolae Şutru, pentru a putea rezolva problema transportului.

Cornel Penescu îi spune salariatului său că le poate oferi şefilor de la RAT Craiova câte "20 de milioane de lei", în condiţiile în care mijloacele de transport în comun ar urma să aducă "mulţi clienţi".

La două săptămâni după discuţia dintre Cornel Penescu şi unul dintre angajaţii săi, în 26 noiembrie 2006, procurorii anticorupţie interceptează o nouă discuţie între omul de afaceri piteştean şi Dragoş George Stancu, director al magazinului de la Craiova, în care acesta din urmă îi spune acţionarului de la PIC că problema transportului a fost rezolvată.

Potrivit transcriptului convorbirilor telefonice, Cornel Penescu a încercat, la începutul lunii noiembrie 2006, prin directorul hypermarketului de la Craiova, Dragoş George Stancu, să-i ofere, "cu titlu de mită", 1.000 de lei comisarului-şef al Gărzii de Mediu Craiova, Marin Costache, pentru ca societatea să nu fie sancţionată contravenţional pentru lipsa autorizaţiei de mediu.

Comisarul-şef al Gărzii de Mediu a refuzat însă banii de la directorul PIC Craiova, Dragoş George Stancu, sancţionând societatea cu 15.000 de lei.

Antonie Solomon se află în arest din 3 martie, iar în 19 martie procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Piteşti au dispus trimiterea în judecată a acestuia, pentru luare de mită în formă continuată şi fals intelectual.

Alături de primarul Craiovei, au fost deferiţi justiţiei, în stare de libertate, Gheorghe Penescu - acţionar majoritar al SC PIC SA Piteşti, acuzat de dare de mită în formă continuată, Dragoş George Stancu- acuzat de dare de mită, Gheorghiţă Pieca - fost administrator al SC PIC SA Piteşti, SC Muntenia Aliment SRL, SC. PIC Distrib SRL (fostă Oniţa SRL), fals în înscrisuri sub semnătură privată săvârşit în legătură cu o infracţiune de corupţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici