Procesul în care Penescu e judecat alături de Aurel Stoian, amânat

Tribunalul Argeş a amânat, marţi, procesul în care Cornel Penescu este judecat alături de Aurel Stoian şi de Gheorghiţă Pieca, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis suspendarea cauzei până va fi dată o decizie în cazul cererii de strămutare a dosarului la o altă instanţă.

52 afișări
Imaginea articolului Procesul în care Penescu e judecat alături de Aurel Stoian, amânat

Procesul în care Penescu e judecat alături de Aurel Stoian, amânat (Imagine: Costi Tudor/Mediafax Foto)

Instanţa Tribunalului Argeş a decis, la termenul de marţi, amânarea judecătorii dosarului în care sunt inculpaţi Cornel Penescu, finanţatorul echipei FC Argeş, Aurel Stoian, fostul şef al Gărzii Financiare Argeş şi Gheorghita Pieca, administratorul Pic.

Procesul va continua în 13 aprilie la Tribunalul Argeş dacă instanţa supremă nu decide strămutarea cauzei la o altă instanţă.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a depus la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie o cerere de strămutare a dosarului său de la Tribunalul Argeş la o altă instanţă. În 11 martie, instanţa supremă a admis, în cadrul acestei solicitări, şi o cerere de suspendare a dosarului de la Tribunalul Argeş. Cererea lui Gheorghe Penescu de strămutare a dosarului său de la Tribunalul Argeş la o altă instanţă egală în grad va fi judecată de instanţa supremă în 25 martie.

Potrivit unor surse judiciare, printre motivele invocate de Cornel Penescu în cererea de strămutare figurează şi conflictele cu magistraţii argeşeni.

Cornel Penescu a fost trimis în judecată în 11 septembrie 2009, pentru dare de mită în forma continuată. El este acuzat că ar fi instigat la mituirea unor inspectori financiari din Argeş pentru a se face un control superficial la firmele la care este acţionar.

Alături de Penescu sunt judecaţi Gheorghita Pieca, administratorul firmei Pic, pentru complicitate la dare de mită, şi Aurel Stoian, fostul şef al Gărzii Financiare Argeş, pentru luare de mită în formă continuată.

Potrivit DNA, în perioada 5 ianuarie 2007 - 31 decembrie 2008, Aurel Stoian a primit în tranşe lunare, cu titlu de mită, de la Cornel Penescu, suma totală de 43.000 de lei, pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de serviciu şi "pentru a proteja interesele ilicite" ale societăţii Pic. Banii au fost puşi la dispoziţie de către Gheorghiţă Pieca, care a ţinut o evidenţă strictă a sumelor. Banii i-au fost remişi lui Stoian fie direct de către Penescu, fie prin intermediul lui Pieca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici