Pensionarii militari depun plângeri penale împotriva lui Boc, Oprea, Igaş şi Maior

Sindicatul Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă depune, joi, la Parchetul ICCJ plângeri penale împotriva premierului, a miniştrilor Gabriel Oprea, Traian Igaş, a directorului SRI, George Maior, pentru nerespectarea legislaţiei şi a hotărârilor judecătoreşti privind pensiile.

122 afișări
Imaginea articolului Pensionarii militari depun plângeri penale împotriva lui Boc, Oprea, Igaş şi Maior

Pensionarii militari depun plângeri penale împotriva lui Boc, Oprea, Igaş şi Maior (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

Colonelul (r) Valeriu Pricină, vicepreşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Retragere şi în Rezervă (SCMD) a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că plângerile penale care urmează a fi transmise parchetului reclamă "neaplicarea hotărârilor judecătoreşti privind recalcularea pensiilor precum şi neaplicarea normelor statului de drept".

SCMD invocă încălcarea Constituţiei, a legislaţiei europene, a dreptului la proprietate şi contestă poziţia oficială a Guvernului potrivit căreia hotărârile judecătoreşti care prevăd suspendarea hotărârii de guvern 735 sunt aplicabile numai reclamanţilor în dosar.

Valeriu Pricină a mai declarat că, de asemenea, SCMD pregăteşte iniţierea unui proces împotriva şefilor centrelor militare care au eliberat adeverinţele pe baza cărora au fost recalculate pensiile, deoarece acestea nu au fost emise de autorităţile competente, nu indică sursa veniturilor înscrise şi nu sunt semnate de organul financiar contabil.

Pricină a spus că sindicatul a primit "tone" de sesizări din partea pensionarilor militari care reclamă faptul că au primit pensii mult mai mici decât cele care li se cuveneau de drept.

"De altfel, cu excepţia câtorva plutonieri în cazul cărora calculaţiile iniţiale fuseseră greşite şi care au primit într-adevăr sume în plus, toţi pensionarii militari au primit mai puţin la pensie decât li se cuvenea", a spus Valeriu Pricină contrazicând astfel Ministerul Apărării care a anunţat miercuri că nicio pensie sub 3.000 de lei nu va scădea după recalculare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici