Pentru că le-a fost tăiată o clasă, profesorii liceului Dan Barbilian Câmpulung au intrat în grevă / Profesorii au suspendat greva

Profesorii de la Liceul Teoretic Dan Barbilian din municipiul Câmpulung au intrat în grevă, joi, nemulţumiţi fiind de faptul că le-a fost micşorat numărul de clase a IX-a din toamnă, şi că acest lucru duce la desfiinţarea unităţii de învăţământ, transmite corespondentul MEDIAFAX.

719 afișări
Imaginea articolului Pentru că le-a fost tăiată o clasă, profesorii liceului Dan Barbilian Câmpulung au intrat în grevă / Profesorii au suspendat greva

Pentru că le-a fost tăiată o clasă, profesorii liceului Dan Barbilian Câmpulung au intrat în grevă (Imagine: Arhiva Foto Mediafax)

Profesorii de la Liceul Teoretic Dan Barbilian din Câmpulung au refuzat joi să mai predea, dar au intrat la ore şi i-au supravegheat pe elevi. Cadrele didactice susţin că vor continua protestul până ce nemulţumirea care, cred ei, duce treptat la desfiinţarea unităţii de învăţământ va fi luată în seamă de reprezentanţii ISJ Argeş.

Cadrele didactice înţeleg faptul că numărul de copii care merg la şcoală a scăzut, dar nu acceptă ca numărul de clase să fie redus tocmai la Liceul Dan Barbilian, unde elevii au performanţe.

"Deşi, ca şi performanţă ne-am clasat pe primul loc, suntem singurul liceu teoretic din oraş unde s-a redus numărul de clase. Totul a pornit de la planul de şcolarizare. Nu e normal! Am avut rezultate foarte bune, 95 la sută procent de promovabilitate la Bacalaureat, elevi calificaţi la olimpiadele naţionale care au reuşit să ia marile premii. Cu toatea astea, am primit cu o clasă mai puţin faţă de toate liceele teoretice din oraş. Noi am avut anul trecut patru clase de-a IX-a, iar anul acesta doar trei. E adevărat că nu mai sunt mulţi copii, dar nu se ţin cont de criterii de performanţă. Astfel că, am decis să intrăm la ore, copiii să fie supravegheaţi, dar să nu mai predăm. Am înţeles că vine mâine inspectorul general. Azi a fost prima zi de protest. În vom continua dacă nu se rezolvă situaţia”, a declarat corespondentului Mediafax liderul de sindicat, profesor Florin Diaconu.

Potrivit liderului de sindicat, la Liceul Dan Barbilian din Câmpulung sunt 15 clase IX – XII. „Aproximativ 450 de copii şi 28 de profesori sunt afecţaţi de situaţie. E vorba de o unitate care necesită desfiinţare în ritmul ăsta. Liceul e blocat total. De la aflarea acestei modificări nu mai există Consiliu de Administraţie, nu mai sunt şefi de catedră, nici şefii comisiilor metodice sau cei din Consiliul de Calitate. Şi-au dat demisia. Efectiv, liceul nu poate funcţiona. Când au aflat cei de la Inspectoratul Şcolar au replicat că se miră că nu şi-au dat demisia şi din funcţia de profesor. Demisiile au fost depuse la conducerea şcolii. Situaţia de destul de tensionată. De ani de zile se insistă cu desfiinţarea liceului”, a mai declarat pentru MEDIAFAX Florin Diaconu.

Profesorii au semnat un memoriu pe care l-au înaintat inspectorului şcolar general Dumitru Tudosoiu, acesta fiind aşteptat, vineri, la Câmpulung, să lămurească situaţia. Potrivit lui Tudosoiu, din cauza numărului mai mic de elevi din acest an, a fost tăiată câte o clasă de la fiecare liceu teoretic din muncipiu, respectiv Colegiul Naţional Pedagogic Carol I, Colegiul Naţional Dinicu Golescu şi Liceul Teoretic Dan Barbilian.

Profesorii de la Liceul Teoretic "Dan Barbilian" din municipiul Câmpulung care au protestat, joi, nemulţumiţi de faptul că le-a fost micşorat numărul de clase a IX-a din toamnă, au suspendat protestul, după o întâlnire avută cu o comisie de la ISJ Argeş.

Profesorii de la Liceul Teoretic "Dan Barbilian" din Câmpulung s-au întâlnit, vineri, cu o echipă de inspectori de la ISJ Argeş şi şi-au prezentat doleanţele, transmite corespondentul MEDIAFAX.

În urma discuţiilor, ei au decis să renunţe la protest şi să intre la ore, nu doar pentru a-i supraveghea pe elevi, cum au făcut joi, ci să şi predea.

Cadrele didactice speră ca inspectorii care i-au ascultat să transmită datele strânse inspectorului general, care să menţină numărul de clase de anul trecut şi la "Dan Barbilian", cum s-a întâmplat la toate celelalte licee din municipiu.

"Azi (vineri - n.r.) a venit o echipă formată din patru inspectori la noi la liceu. Am avut o discuţie civilizată de aproximativ două ore şi jumătate în care noi ne-am expus argumentele, iar dumnealor la fel. Au spus că o să transmită domnului inspector general doleanţele noastre şi că decizia finală o va lua acesta. Noi am hotărât să intrăm azi la ore, să predăm, până primim răspuns. Apoi, în funcţie de acesta, vom vedea ce e de făcut. Era normal să detensionăm puţin situaţia din moment ce şi Inspectoratul şi-a arătat disponibilitatea de a dialoga cu noi. Promisiunea lor a fost că de la anul sigur vom reveni la vechea situaţie, patru clase în loc de trei, dar nu ştim ce să credem. Vrem fapte, nu promisiuni. La noi, toate catedrele sunt ocupate de titulari. Dacă rămânem cu trei clase în loc de patru suntem la limită cu îndeplinirea numărului de ore pentru a ne atinge norma. Noi nu avem nicio supapă. În schimb, la celelalte licee teoretice există şi suplinitori şi pensionari. Numai la noi s-a tăiat o clasă, fără să se ţină cont că din punct de vedere al performanţei suntem în top. De ce spun că doar la noi s-a tăiat o clasă? Pentru că am fost corecţi şi am cerut exact câte clase aveam nevoie. De fapt, mereu ni s-a cerut să fim rezonabili şi să cerem numărul de clase de care avem nevoie. La ceilalţi e o tăiere ipotetică. Raportat la numărul de clase de anul trecut, la celelalte licee nu s-a schimbat nimic, numai la noi e cu o clasă în minus", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, liderul de sindicat, profesor Florin Diaconu.

Cadrele didactice susţin că vor relua protestul dacă răspunsul ISJ nu va fi favorabil şi vor rămâne cu clase mai puţine decât anul trecut, decizie care duce implicit la desfiinţarea în timp unităţii de învăţământ.

Joi, profesorii de la Liceul Teoretic "Dan Barbilian" din municipiul Câmpulung au intrat în grevă, nemulţumiţi fiind de faptul că le-a fost micşorat numărul de clase a IX-a din toamnă şi că acest lucru duce la desfiinţarea unităţii de învăţământ.

 

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici