Pentru construcţia digului de la Săuceşti se vor aloca 1,8 milioane de euro

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, în localitatea suceveană Zamostea, că pentru construcţia digului de la Săuceşti, din judeţul Bacău, se vor aloca 1,8 milioane de euro, în condiţiile în care problemele din zona respectivă "se pare" că nu au fost rezolvate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

34 afișări
Imaginea articolului Pentru construcţia digului de la Săuceşti se vor aloca 1,8 milioane de euro

Pentru construcţia digului de la Săuceşti se vor aloca 1,8 milioane de euro (Imagine: Florin_Novac/Mediafax Foto)

Pentru digul de la Săuceşti se vor aloca 1,8 milioane de euro, întrucât banii alocaţi în 2008 pentru supraînălţarea digului de pe Siret, din zona respectivă, se pare că nu au rezolvat problema şi că trebuie făcută o altă lucrare, acea supraînălţare nefiind suficientă, a declarat premierul Emil Boc.

Locuitorii a patru sate aparţinând comunei Săuceşti au fost evacuaţi, joi, după ce apele revărsate ale Siretului au inundat localitatea şi au distrus sau avariat zeci de locuinţe.

Duminică dimineaţă, pompierii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău au început să scoată apa cu motopompele din locuinţele inundate din localitatea băcăuană Săuceşti, iar oamenii se întorc pe la casele lor pe măsură ce apele se retrag.

La o primă evaluare, în cele patru localităţi ale comunei Săuceşti au fost inundate 500 de case, dintr-un total de 1.653.

În tot acest timp, sinistraţii din Săuceşti au început să primească încă de sâmbătă ajutoare care sosesc din toate colţurile ţării.

Primele ajutoare au început să sosească sâmbătă în zonă şi au fost împărţite sinistraţilor care au dormit în corturile special amenajate pentru ei de armată, acestea constând în apă, pâine, făină, zahăr, conserve şi pături.

Sâmbătă, la Săuceşti, s-a aflat şi preşedintele Traian Băsescu, căruia localnicii nu i-au cerut ajutoare, ci să le construiască un dig de protecţie, şeful statului promiţându-le că de anul acesta vor avea dig. Băsescu le-a mai spus însă localnicilor din Săuceşti că "ţara asta se împrumută cu nouă miliarde de euro" şi că oamenii vor "pensii mari, salarii mari", întrebându-se în acest context "cu ce bani" să se mai construiască şi diguri.

Tot sâmbătă, la Şendreni, judeţul Galaţi, premierul Emil Boc a negat categoric informaţia potrivit căreia în anii trecuţi ar fi fost daţi bani pentru construirea unor săli de sport, în detrimentul realizării unor diguri, spunând că este "o tâmpenie".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici