Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la persoane suspectate că au obligat tinere să se prostitueze. Mai mulţi membri ai clanului Domnu, ridicaţi

Mai mulţi membri ai clanului Domnu au fost ridicaţi, miercuri, de poliţişti şi procurorii DIICOT, în urma a 16 percheziţii care au avut loc în Bucureşti şi Ilfov, într-un dosar de trafic de persoane şi trafic de minori, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

134 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la persoane suspectate că au obligat tinere să se prostitueze. Mai mulţi membri ai clanului Domnu, ridicaţi

Percheziţii în Bucureşti şi Ilfov, la persoane suspectate că au obligat tinere să se prostitueze (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit surselor citate, percheziţiile i-au vizat, în special, pe mai mulţi dintre membrii ai clanului Domnu, care sunt specializaţi în infracţiuni de proxenetism şi care acţionează, în principal, în Sectorul 1, în zona Gării de Nord.

"Din cercetări a reieşit că, în perioada 2010 - 2014, membrii grupării ar fi racolat şi exploatat mai multe femei, inclusiv minore, în scopul practicării prostituţiei, cu precădere pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţului Ilfov. Din activitatea de prostituţie a persoanelor exploatate, cei în cauză ar fi obţinut importante sume de bani", informează Poliţia Română.

Conform anchetatorilor, în acest caz au fost emise 45 de mandate de aducere, persoanele ridicate urmând să fie audiate la sediul DIICOT, Serviciul Teritorial Bucureşti.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Departamentul de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI), iar acţiunea a fost sprijinită de Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

În urmă cu aproximativ o lună, la 11 noiembrie, alţi opt membri ai clanului Domnu au fost ridicaţi de poliţiştii Serviciului Omoruri şi procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, într-un dosar de tentativă de omor. Aceştia erau acuzaţi că la 18 octombrie ar fi avut un conflict cu cei doi bărbaţi, tată şi fiu, din cauza unei sume de bani împrumutate cu dobândă. În urma scandalului, una dintre victime a fost lovită la cap, iar a doua a fost înjunghiată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici