Percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, vizând comercializarea de produse etnobotanice

Procurorii DIICOT Ploieşti fac, joi, şase percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, la magazine care comercializează produse etnobotanice şi la locuinţele patronilor acestor magazine.

307 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, vizând comercializarea de produse etnobotanice

Percheziţii în Bucureşti şi Ploieşti, vizând comercializarea de produse etnobotanice (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit şefului Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Ploieşti, Ionuţ Botnaru, procurorii, împreună cu poliţişti de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate, fac trei descinderi în Bucureşti şi trei în Ploieşti, la magazine care vând produse etnobotanice şi la domiciliile patronilor acestor magazine.

La Bucureşti sunt percheziţionate două locuinţe şi un magazin, iar la Ploieşti sunt controlate trei magazine care vând etnobotanice.

Principalii suspecţi în acest caz sunt doi bărbaţi din Bucureşti, Alexandru Popescu în vârstă de 28 de ani şi Aurelian Sorin Neculache în vârstă de 22 de ani. Aceştia sunt cercetaţi pentru comercializare de substanţe etnobotanice, procurorii stabilind că magazinele pe care cei doi le deţin în Bucureşti şi Ploieşti au vândut astfel de substanţe după ce activitatea magazinelor a fost suspendată de către Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor şi de către Garda Financiară.

Procurorul Ionuţ Botnaru a declarat că cei doi au realizat zilnic, din vânzarea de etnobotanice, un profit cuprins între 1.500 şi 4.000 de lei.

La ora transmiterii acestei ştiri, anchetatorii au găsit la una dintre locuinţele percheziţionate plicuri cu produse etnobotanice care fuseseră retrase din magazine din Ploieşti.

Conform sursei citate, cei doi au cumpărat magazinele de la George Bogdan Boşcodeală, unul dintre cei mai importanţi traficanţi de etnobotanice din România, care în vara anului trecut a fost arestat de DIICOT Ploieşti şi trimis în judecată pentru trafic de droguri, dosarul în care Boşcodeală este judecat aflându-se pe rolul Tribunalului Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici