Percheziţii în Hunedoara la fostul vicepreşedinte PNL Alin Simota într-un dosar de evaziune fiscală. Simota: Nu ştiu pentru ce mă cercetează

Procurorii DIICOT fac, marţi, percheziţii în judeţul Hunedoara la fostul vicepreşedinte PNL Hunedoara Alin Simota, aflat în arest la domiciliu, descinderile fiind făcute într-un dosar de evaziune fiscală, anchetatorii suspectând că banii ar fi fost folosiţi pentru campania electorală din 2008. Simota a declarat că nu ştie pentru ce este cercetat, fiindcă anchetatorii nu i-au spus nimic.

365 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Hunedoara la fostul vicepreşedinte PNL Alin Simota într-un dosar de evaziune fiscală. Simota: Nu ştiu pentru ce mă cercetează

Percheziţii în Hunedoara la fostul vicepreşedinte PNL Alin Simota într-un dosar de evaziune fiscală

Percheziţiile au loc la adresa la care Simota se află de aproximativ două luni în arest la domiciliu, în oraşul Petrila şi care este proprietate a socrului său, precum şi la sediul firmei sale, din Petroşani, transmite corespondentul MEDIAFAX.

De asemenea, au avut loc percheziţii şi la sediul Clubului Jiul Petroşani, unde anchetatorii au pus mai multe întrebări magazionerei.

Simota: Nu ştiu pentru ce mă cercetează, nu mi-au spus absolut nimic

Anchetatorii i-au dus, marţi dimineaţă, pe Alin Simota şi pe soţia acestuia, Mirela Simota, la sediul firmei din cartierul Colonie, din Petroşani, unde au loc percheziţii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Acolo, Simota a declarat că nu ştie pentru ce este cercetat, fiindcă anchetatorii nu i-au spus nimic.

"Nu ştiu pentru ce mă cercetează, nu mi-au spus absolut nimic", a afirmat Simota.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc într-un dosar de evaziune fiscală de peste un milion de euro, Alin simota fiind suspectat de constituire a unui grup infracţional organizat, evaziune fiscală şi delapidare. Conform surselor citate, Simota ar fi spălat, prin firmele sale, bani pe care i-ar fi folosit în campaniile electorale din 2008, când a candidat atât pentru postul de primar în Petroşani, cât şi pentru Senat.

Aceleaşi surse susţin că fostul vicepreşedinte al PNL Hunedoara ar fi delapidat aproximativ un milion de lei prin folosirea de "state de plată falsificate" în cazul unor contracte cu un spital din judeţul Hunedoara.

Simonta a candidat în anul 2008 din partea PNL petru Parlamentul României dorind să devină senator al Văii Jiului, iar la alegerile locale a candidat pentru Primăria Petroşani.

Firmele lui Alin Simota au obţinut, de-a lungul timpului, mai multe contracte cu statul, respectiv primării, Consiliul Judeţean, companii de stat, contractele obţinute de acesta fiind deseori cercetate de poliţişti sau făcând obiectul unor investigaţii jurnalistice.

Alin Simota nu mai figurează de câţiva ani ca administrator al societăţilor, acesta numindu-şi în funcţii angajaţi ai firmelor sale.

Simota a fost şi patronul Clubului Sportiv Jiul Petroşani.

În această perioadă, Alin Simota se află în arest la domiciliu într-un dosar de crimă organizată.

Într-un alt dosar, în septembrie 2013, Alin Simota a fost trimis în judecată, alături de alţi 13 inculpaţi, de procurorii DIICOT Alba Iulia, care susţineau că la cererea acestuia au fost executate acte de violenţă şi răpiri.

Simota a fost arestat până la sfârşitul lunii mai, când Tribunalul Hunedoara a hotărât înlocuirea măsurii cu arestul la domiciliu, decizia fiind menţinută de Curtea de Apel Alba Iulia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici