Braşov: Reprezentanţii unor firme de taximetrie, urmăriţi penal pentru un prejudiciu de 5 milioane de lei

Reprezentanţii unor societăţi de taximetrie care ar fi adus bugetului de stat un prejudiciu de peste cinci milioane de lei sunt urmăriţi penal, până în prezent fiind puse în executare şase mandate de aducere, într-un dosar în care marţi au loc percheziţii şi audieri la Parchet.

327 afișări
Imaginea articolului Braşov: Reprezentanţii unor firme de taximetrie, urmăriţi penal pentru un prejudiciu de 5 milioane de lei

Percheziţii la mai multe firme de taximetrie din Braşov (Imagine: Sebastian Tataru/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă de marţi al Parchetului Curţii de Apel Braşov, urmărirea penală în acest dosar a început încă din 8 iulie, pentru infracţiunea de evaziune fiscală "reţinându-se că societăţi comerciale din municipiul Braşov, având ca obiect de activitate transportul în regim de taxi şi de închiriere, nu evidenţiază integral în actele contabile operaţiunile comerciale efectuate şi veniturile reale obţinute", transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii nu au precizat câte firme, şi nici câte persoane sunt vizate în acest dosar. Ulterior, în data de 10 noiembrie, a fost extinsă urmărirea penală în cauză, deoarece procurorii au avut indicii că societăţile vizate "au implementat un mod de lucru având ca scop obţinerea de venituri prin folosirea de acte justificative nereale obţinute ca urmare a utilizării frauduloase a aparatelor de taxat“, se mai arată în comunicat.

Până în prezent, a fost stabilit un prejudiciu adus bugetului de stat estimat la suma de cinci milioane de lei. La prejudiciul adus bugetului de stat a contribuit şi indiferenţa clienţilor în a solicita bonurile fiscale pentru cursele efectuate şi achitate.

"Având în vedere că infracţiunea de evaziune fiscală se află în sfera securităţii naţionale, fenomenul evazionist fiind o problemă de securitate economică, au fost constituite grupuri de lucru la nivelul parchetelor, care monitorizează şi desfăşoară acţiuni de eradicare a evaziunii fiscale, finalizate azi cu acţiuni operative", mai precizează procurorii.

La ora transmiterii acestei ştiri, sunt în desfăşurare audieri la Parchet, percheziţii şi acţiuni de depistare în flagrant a suspecţilor evazionişti.

Până în acest moment, s-au pus în executare şase mandate de aducere pe numele unor administratori ai societăţilor vizate.

La acţiunile de control de marţi au fost mobilizaţi aproxiamtiv 300 de poliţişti şi jandarmi. Maşinile tip taxi de la mai multe companii de taxi din Braşov au fost retrase în zona uzinei Roman din Braşov pentru percheziţii.

"În baza unui plan naţional de acţiune,175 poliţişti din IPJ Braşov şi 25 din cadrul Secţiei Regionale Transporturi Braşov, sprijiniţi de 75 jandarmi, desfăşoară azi (marţi - n.r.) în municipiul Braşov acţiuni de verificare a legalităţii activităţilor unor societăţi de taximetrie din municipiul Braşov. Acţiunile vizează depistarea autoturismelor tip taxi care folosesc un sistem fraudulos de taxare, generîndu-se astfel infracţiuni de evaziune fiscală", a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Judeţene Braşov, comsiar şef Liviu Naghi.

De aseemenea, în baza autorizaţiilor emise de magistraţi, poliţiştii au descins şi în şase locaţii din municipiul Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici