Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare

Poliţiştii fac zece percheziţii în judeţele Olt, Teleorman, Argeş şi Vâlcea, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare, prejudiciul cauzat bugetului de stat fiind de aproximativ trei milioane şi jumătate de lei.

203 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă dat publicităţii de Poliţia Română, joi dimineaţă, poliţiştii de investigare a criminalităţii economice, din cadrul inspectoratelor de Poliţie Olt, Argeş, Teleorman şi Vâlcea, cu sprijinul luptătorilor de la acţiuni speciale din Olt, fac zece percheziţii în cele patru judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală în domeniul achiziţiilor intracomunitare.

Sursa citată precizează că activităţile vizează mai multe persoane care, în perioada 2009-2013, în calitate de administratori ai unor societăţi comerciale, ar fi făcut achiziţii intracomunitare şi livrări de mărfuri (piese de schimb), pe teritoriul României, fără a înregistra în contabilitate operaţiunile comerciale desfăşurate.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 3.500.000 de lei, se mai arată în comunicatul citat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici