PERCHEZIŢII la Poliţia Pantelimon. 11 poliţişti sunt cercetaţi că au luat mită de la şoferi. Patru dintre aceştia, reţinuţi

Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au făcut, miercuri, percheziţii la Poliţia Pantelimon, fiind vizaţi 11 agenţi de poliţie suspectaţi că au luat mită de la şoferi, potrivit unor surse din Poliţie. Cei 11 agenţi sunt cercetaţi pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti. Patru dintre aceştia au fost reţinuţi.

1010 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII la Poliţia Pantelimon. 11 poliţişti sunt cercetaţi că au luat mită de la şoferi. Patru dintre aceştia, reţinuţi

PERCHEZIŢII la Poliţia Pantelimon. 11 poliţişti sunt cercetaţi că au luat mită de la şoferi. Patru dintre aceştia, reţinuţi (Imagine: Adriana Neagoe/Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE 19:00 Patru dintre agenţii de la Poliţia Pantelimon cercetaţi pentru luare de mită, reţinuţi

Patru dintre agenţii de la Poliţia Pantelimon cercetaţi pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice au fost reţinuţi, miercuri seară, în urma audierilor de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, la Parchet sunt audiaţi, în continuare, alţi agenţi dintre cei vizaţi în anchetă.

UPDATE 17:00 Unsprezece agenţi de la Poliţia Pantelimon, cercetaţi pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu

Unsprezece agenţi de la Poliţia Pantelimon sunt cercetaţi pentru luare de mită, fals şi abuz în serviciu contra intereselor publice, fiind audiaţi după ce au fost ridicaţi în urma unor percheziţii, informează Parchetul Tribunalului Bucureşti.

"În cursul lunii octombrie 2013, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a dispus începerea urmăririi penale faţă de 11 agenţi de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ilfov - Poliţia Oraşului Pantelimon pentru comiterea, după caz, a infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice", se arată într-un comunicat de presă comun al Parchetului Capitalei şi Direcţiei Generale Anticorupţie.

Potrivit surselor citate, agenţii de poliţie luau bani de la şoferi pe care îi opreau în trafic, pentru a nu le reţine permisele de conducere. În schimbul banilor, poliţiştii fie nu-i sanţionau, fie le întocmeau procese verbale de amendă pentru abateri uşoare, unele dintre ele aplicate doar în cazul pietonilor şi care nu implicau reţinerea permiselor de conducere.

Agenţii de poliţie suspectaţi în acest caz au fost ridicaţi miercuri, în urma unor percheziţii făcute la sediul Poliţiei Pantelimon de către ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorilor Parchetului Tribunalului Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, agenţii de la Poliţia Pantelimon au intrat în atenţia anchetatorilor în urma a două plângeri, una depusă în 2012 şi cealaltă înregistrată la începutul acestui an.

Parchetul Tribunalului Bucureşti arată, într-un comunicat de presă, că vor fi puse în executare zece mandate de aducere în urma percheziţiei care are loc "la sediul unei unităţi de poliţie din judeţul Ilfov".

"Acţiunea este efectuată într-o cauză ce are ca obiect săvârşirea infracţiunilor de luare de mită, fals intelectual şi abuz în serviciu contra intereselor publice. Din materialul probator administrat până la momentul actual a rezultat că în activitatea infracţională sunt implicaţi mai mulţi agenţi de poliţie rutieră", a precizat Parchetul Tribunalului Bucureşti.

Percheziţiile au fost făcute de ofiţerii DGA, sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici