Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu, a fost reţinut în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Petrolul. Oficialului i s-a făcut rău şi a fost dus la spital - FOTO

Procurorii DNA au efectuat, marţi dimineaţă, mai multe percheziţii la Ploieşti, între care una la sediul Primăriei şi alta la locuinţa edilului Iulian Bădescu (PSD), într-un dosar vizând modul în care Consiliul Local a finanţat echipa de fotbal Petrolul Ploieşti, afirmă surse judiciare. Iulian Bădescu a fost reţinut de procurori după şapte ore de audieri. Primarul a ajuns, marţi seara, la spital după ce i s-a făcut rău, la scurt timp după reţinere.

4913 afișări
Imaginea articolului Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu, a fost reţinut în dosarul finanţării ilegale a echipei de fotbal Petrolul. Oficialului i s-a făcut rău şi a fost dus la spital - FOTO

Iulian Bădescu (Imagine: Alexandru Hojda/Mediafax Foto)

UPDATE: Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu, internat sub pază la Spitalul Judeţean de Urgenţă

Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu, căruia i s-a făcut rău în timp ce era transportat către arestul Poliţiei Judeţene Prahova, a rămas internat, sub pază, la secţia de cardiologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, el având hipertensiune arterială şi glicemia crescută.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) din Ploieşti, Iulian Bădescu a rămas internat, sub pază, la secţia de cardiologie a unităţii sanitare, el având hipertensiune arterială şi glicemia crescută.

De altfel, acestea au fost simptomele pe care le prezenta şi atunci când a ajuns la Spitalul Municipal Câmpina. Medicii de la Câmpina l-au stabilizat, dar, având în vedere faptul că este un bolnav cronic şi că nu existau specialişti de gardă care să poată asigura asistenţa necesară peste noapte, au decis transferul la spitalul din Ploieşti, au declarat, corespondentului MEDIAFAX, surse din cadrul Spitalului din Câmpina.

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu (PSD), a ajuns la spital, marţi seară, la scurt timp după ce a fost reţinut, după ce i s-a făcut rău în timp ce era dus spre arestul Poliţiei Judeţene Prahova, situat în municipiul Câmpina.

UPDATE: Primarul Ploieştiului, la spital după ce i s-a făcut rău, la scurt timp după ce a fost reţinut

Primarul Ploieştiului, Iulian Bădescu (PSD), a ajuns la spital, marţi seară, la scurt timp după ce a fost reţinut, iniţial el fiind dus la spitalul din Câmpina şi ulterior transferat la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în condiţiile în care este diabetic şi dependent de insulină.

Potrivit unor surse judiciare, lui Iulian Bădescu i s-a făcut rău în timp ce era dus spre arestul Poliţiei Judeţene Prahova, situat în municipiul Câmpina, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Iniţial, el a fost dus la Spitalul Municipal din Câmpina, iar după investigaţii medicii de aici au decis să îl transfere la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, în condiţiile în care Bădescu, în vârstă de 40 de ani, este cunoscut ca un pacient diabetic, dependent de insulină.

Marţi seară, Iulian Bădescu se află la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, iar medicii nu au decis deocamdată internarea sa.

UPDTAE: Primarul Ploieştiului a fost reţinut de procurori, după şapte ore de audieri

Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu, a fost scos cu cătuşe de la DNA Ploieşti, după aproximativ şapte ore de audieri, şi dus în arestul Poliţiei Prahova, la ieşirea din DNA el negând orice implicare şi toate acuzaţiile legate de o mită pe care ar fi luat-o din banii alocaţi echipei Petrolul.

La ieşirea de la DNA, primarul Iulian Bădescu a spus că este nevinovat şi a respins toate acuzaţiile care i se aduc de către procurori.

"Zice că am negociat cu el (cu Daniel Capră - n.r) atunci când nici nu era în Consiliul de Administraţie. Acum nu înţeleg de ce DNA nu priveşte lucrurile în ansamblu. Nu e nicio dovadă, ci numai un denunţ al domniei sale, corelat cu o pretinsă acuzaţie de abuz în serviciu. În luna august, nu ştiu când, a zis (Daniel Capră - n.r.) că mi-a dat ceva, după ce a negociat în ianuarie şi februarie cu mine, lucru total fals. Sper ca instanţa să-şi spună cuvântul", a declarat Iulian Bădescu.

Acesta a mai spus, la ieşirea din sediul DNA Ploieşti: ”Asta e ţara în care trăim”.

Între timp, a ieşit din sediul DNA Ploieşti secretara primăriei, Oana Iacob, şi ea audiată ca suspect în acelaşi dosar.

La ora transmiterii acestei ştiri, se mai află la audieri Iulia Alexandru, jurist în cadrul Primăriei Ploieşti, secretara primăriei, Oana Iacob, părăsind sediul DNA fără a face nicio declaraţie.

UPDATE Secretara Primăriei Ploieşti şi una dintre juristele instituţiei, aduse la DNA pentru audieri

Secretara Primăriei municipiului Ploieşti, Oana Iacob, a fost adusă, marţi, alături de una dintre juristele instituţiei, Iulia Alexandru, la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiată în dosarul finanţării echipei Petrolul, ea spunând că are calitatea de suspect şi că actele semnate de ea sunt legale.

La intrarea în sediul DNA Ploieşti, Oana Iacob a declarat că are calitatea de suspect în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Întrebată fiind dacă actele pe care le-a semnat în calitatea pe care o deţine în Primăria Ploieşti sunt legale, secretara Oana Iacob a răspuns: "Absolut".

Ea a adăugat că nu ea este cea care alocă bani, ci Consiliul Local al municipiului Ploieşti.

Iulia Alexandru, una dintre juristele instituţiei, care va fi audiată la DNA Ploieşti, nu a făcut declaraţii înaintea intrării în sediul instituţiei.

La ora transmiterii acestei ştiri, cele două femei se află la DNA Ploieşti pentru a fi audiate în acelaşi dosar în care este audiat şi primarul din Ploieşti, social-democratul Iulian Bădescu, ajuns la DNA mai bine de o oră în urmă.

UPDATE Bădescu: Probabil că domnul Capră a fost presat sau sfătuit din arest să dea o declaraţie contra mea

Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu (PSD), a declarat, marţi, înainte să intre la audieri la DNA Ploieşti, că acuzaţiile din dosarul finanţării echipei Petrolul Ploieşti i se par aberante şi că, probabil, "domnul Capră a fost presat sau sfătuit, din arest, să dea declaraţii împotriva sa.

Primarul Iulian Bădescu (PSD) a fost adus, marţi, în jurul orei 10.30, la sediul DNA Ploieşti, unde va fi audiat în dosarul finanţării echipei de fotbal Petrolul Ploieşti cu fonduri de la bugetul local.

Bădescu, a cărui locuinţă a fost percheziţionată marţi dimineaţă, a fost adus cu o maşină a DNA, iar la intrarea în sediul instituţiei edilul a catalogat drept "o aberaţie" acuzaţiile care i se aduc, şi anume trafic de influenţă, abuz în serviciu şi luare de mită.

Bădescu a mai spus că presupune că percheziţiile şi chemarea sa la DNA sunt urmare a unui posibil denunţ făcut de patronul Clubului de Fotbal Petrolul Ploieşti, Daniel Capră.

"Probabil că domnul Capră (n.r. - Daniel Capră), de acolo din arest, a fost sfătuit sau presat să dea o declaraţie împotriva mea. Acest zvon circulă de mult timp în piaţa ploieşteană", a mai spus Iulian Bădescu.

Primarul a mai spus că "toată această poveste se pare că a pornit de la o directoare care a plecat din Primărie, ea fiind cea care a refuzat să semneze documentele". "În calitatea ei de director economic, a depus o plângere în primă instanţă pe acest lucru", a spus primarul.

Bădescu a precizat că acest dosar este de mai bine de un an şi şase luni în anchetă la DNA, arătând că a fost chemat de către anchetatori o singură dată să dea declaraţii în calitate de martor.

"Se pare că documentele Curţii de Conturi, vizavi de fostul contract încheiat de domnul Volosevici (n.r. - fostul primar al municipiului Ploieşti Andrei Volosevici), nu sunt luate în calcul, şi sunt luate în calcul astăzi documente care sunt foarte legale din punctul de vedere al tuturor organelor statului", a mai arătat Bădescu.

Edilul a adăugat că aceste decizii nu au afectat bugetul local, banii au fost alocaţi de Consiliul Local din buget, cu votul unanim al tuturor consilierilor locali.

Primarul din Ploieşti: Am calitatea de suspect în dosarul în care se fac percheziţii

Primarul din Ploieşti, Iulian Bădescu, spune că are calitatea de suspect în dosarul în care procurorii DNA fac percheziţii, marţi dimineaţă, la sediul Primăriei, dar că nu ştie care sunt acuzaţiile, urmând să afle la DNA, unde va merge la audieri.

Bădescu a declarat corespondentului MEDIAFAX că au fost făcute percheziţii la locuinţa sa, iar în prezent au loc descinderi la sediul Primăriei, iar din ceea ce a citit în mandatul de percheziţie a înţeles că este suspect.

"Calitatea pe care o am în acest moment este de suspect, aşa scrie în mandatul de percheziţie. O să aflu mai multe când o să ajung la DNA. O să merg la DNA pentru audieri", a spus Bădescu.

Primarul Ploieştiului a precizat că ancheta DNA vizează finanţarea de către Consiliul Local a Asociaţiei ”Lupii Galbeni”, prin intermediul căreia echipa de fotbal Petrolul Ploieşti a primit fonduri pentru performanţele competiţionale.

Edilul a mai spus că atunci când el a preluat mandatul de primar Curtea de Conturi a stabilit că există un contract de asociere între Primăria Ploieşti şi SC Petrolul Ploieşti, societate privată, prin care municipiul a dat timp de trei ani câte 17 milioane de lei pentru finanţarea echipei de fotbal.

Bădescu a spus că anchetatorii caută toate documentele care au legătură cu această asociere.

"S-a stabilit că acest contract de asociere este ilegal. În calitatea mea de primar am recuperat banii indicaţi de Curtea de Conturi şi, în acelaşi timp, Consiliul Local a reziliat acest contract. Era un contract de performanţă cu Asociaţia Sportivă «Lupii Galbeni», prin care se premiau jucătorii care obţineau performanţe, cum a fost Cupa României pentru Petrolul Ploieşti. Aceste documente au fost verificate de Ministerul de Finanţe, de Curtea de Conturi, de Prefectură, din punct de vedere al legalităţii, şi nu a fost stabilit absolut niciun lucru ilegal", a mai declarat primarul Ploieştiului.

Bădescu a adăugat că oportunitatea finanţării echipei de fotbal se stabileşte de către Consiliul Local, iar el ca primar nu face decât să se supună acestei decizii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici