Peste 160 de utilaje pentru deszăpezire acţionează în Capitală

Peste 160 de pluguri pentru deszăpezire acţionează, luni, începând de la ora 14.00, în Capitală, dar împrăştirea de substanţe antiderapante a început în noaptea de duminică spre luni în toate sectoarele din Bucureşti, a anunţat, luni, viceprimarul Victor Iovici.

48 afișări
Imaginea articolului Peste 160 de utilaje pentru deszăpezire acţionează în Capitală

Peste 160 de utilaje pentru deszăpezire acţionează în Capitală (Imagine: Andrei Pungovschi/Mediafax Foto)

Viceprimarul Capitalei, Victor Iovici, a mulţumit, luni seara, operatorilor de salubrizare, care au acţionat cu promptitudine în cursul nopţii trecute, pentru combaterea poleiului şi a depunerii zăpezii, în condiţiile în care meteorologii au anunţat ninsori abundente, în Bucureşti.

Potrivit rapoartelor operatorilor de salubrizare, prima intervenţie a avut loc la ora 2.30, în sectoarele 1, 2 şi 6, iar, după ora 3.00, în restul sectoarelor.

"S-a acţionat cu substaţte antiderapante pe majoritatea arterelor de circulţie, în pante, rampe, poduri, dar mai ales pe arterele din Urgenţa I. A fost acordată o atenţie sporită gurilor de metrou, refugiilor RATB, staţiilor de salvare, zonelor din apropierea unităţilor de învăţământ şi pasajelor. Au acţionat un număr de aproximativ 90 de utilaje", a mai spus viceprimarul.

Luni după ora 14.00 a început şi intervenţia cu pluguri, iar după ora 16.00 erau în acţiune peste 160 de utilaje.

Viceprimarul a spus că traficul rutier la nivelul municipiului Bucuresti se desfăşoară în conditii normale de iarnă, asfaltul fiind la negru, dar le-a cerut operatorilor să intervină pe tot parcursul nopţii, mai ales că prognoza meteo anunţă ninsori şi ger până marţi.

De asemenea, bucureştenii pot beneficia de ceai sau supă calda, în cantinele aflate în subordinea Primăriei Bucureşti, respectiv Sfântul Constantin numărul 8 şi Calea Grivitei numărul 216, ambele în sectorul 1, Agricultori numărul 44 şi Bulevardul Dacia numărul 196, ambele în sectorul 2 şi din Calea Ferentari numărul 91, sector 5.

Totodată, în Calea Şerban Voda 164-168 şi în Complexul de Servicii Socio Medicale al Municipiului Bucureşti, oamenii străzii vor primi îngrijiri
şi mâncare caldă.

De asemenea, municipalitatea îi roagă pe cetaţenii Capitalei să semnaleze la numărul de telefon gratuit 0800.821.218 orice caz privind oamenii fără adăpost.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici